Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Tjap Tjoy

0 363

Een lekker gerechtje voor warme dagen. Fris, oosters, snel en lekker. De jonge groenten maken het gezond en verrassend.

  • 300 gram rijst naar keuze (neem pandan of basmati voor meer smaak)
  • 3 eetlepels olie
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 500 gram kipfilet, in stukjes
  • 2 theelepel gemberpoeder
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 250 gram peultjes
  • 1 struik verse paksoi, in repen

Kook de rijst zoals je dat altijd doet, of zoals de verpakking dat aangeeft. Bestrooi de kipblokjes met gemberpoeder en peper. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de knoflook even aan. Voeg 3 eetlepels oestersaus toe. Doe dan de kip erbij en wok op hoog vuur in 3 tot 5 minuten door en door gaar. Voeg de paprika en de peultjes toe en wok deze ook 3 tot 5 minuten mee. Dan de paksoi toevoegen en nog 2 minuten roerbakken. Op smaak brengen met de sojasaus en wat peper. Serveren met de rijst en eventueel nog bestrooien met wat grof gehakte cashewnoten en een plukje verse koriander.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer