Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Tomaten-mangosalsa

0 1.301

Ja, hoe kun je mooie combinaties maken. Deze salsa is er een prima voorbeeld van. Wat voorheen altijd afgedaan werd als rauwkost is in deze tijd populair als salsa. En ja, daar valt best wat voor te zeggen. Er zijn zoveel mooie dingen mogelijk en deze tomaten-mango salsa is dan ook zeker de moeite waard!

  • 6 middelgrote rijpe tomaten
  • 1 el olie
  • 1 ui, fijngensnipperd
  • 1 grote mango, gehalveerd, ontpit, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 el fijngesneden verse koriander
  • peper en zout
  • tortillachips

Leg de tomaten in een grote kom. Zet ze onder kokend water en laat ze 1 minuut staan. Haal ze uit het water, maak met een mes inkepingen in het vel en trek het eraf. Snijd de tomaten in kwarten en hal het middelste deel met het zaad eruit. Hak het vruchtvlees in stukjes en doe deze in een grote kom.

Verhit de olie in een koekenpan. Fruit hierin de uisnippers tot ze zacht zijn. Voeg de uisnippers toe aan de kom met tomaten, samen met de mango en koriander. Breng de salsa op smaak met peper en zout. Serveer de salsa koud, met tortillachips.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer