Rode en gele cherrytomaatjes inspireren me. De kleur, de verleiding, de smaak en zeker als je dit in deze salade combineert met verse geitenkaas en homemade knoflookcroutons. Vier de zomer met dit ideale bijgerechtje.
- 200 gram rode- en gele cherrytomaatjes
- 100 gram rucola
- 2 tenen knoflook
- 60 gram gepelde walnoten
- 8 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels balsamico azijn
- zout, peper
- 5 theelepels honing
- 1 takje rozemarijn
- 4 kleine ronde geitenkaasjes (ca. 40 gram per stuk)
Knoflook pellen en fijnsnijden. Walnoten grof hakken. Brood in stukje snijden. 3 eetlepels olie in een koekenpan verhitten en brood daarin goudbruin bakken. Knoflook en walnoten erbij doen en kort meebakken. Alles uit de pan op een bord doen en af laten koelen. Tomaatjes wassen en halveren. Rucola wassen en droogschudden. Meng de azijn met zout, peper en honing. Doe er 5 eetlepels olijfolie bij en meng nogmaals goed. Meng de croutons met de tomaten en de rucola door de vinaigrette. Was het takje rozemarijn en rits de naaldjes eraf. Bestooi de geitenkaasjes met de rozemarijn naaldjes. Druppel er de overige honing over. Gratineer de geitenkaasjes onder de grill. Serveer de tomatensalade met de gegratineerde geitenkaasjes.