Tortilla pakketjes gevuld met pulled chicken en pompoen – De tortilla is een soort van pannenkoek om heerlijk te vullen. Hij is er in vele maten en smaken. Met spinazie, volkoren of knoflook zeg het maar. De naturel tortilla is handig om altijd in huis te hebben, gewoon omdat het voor zoveel heerlijke gerechten te gebruiken is. En als je echt zin hebt in een dagje in de keuken kun je de tortilla’s ook zelf maken.
Tortilla pakketjes vullen
Tortilla is zeer veelzijdig. Je kunt ze vullen met een koude vulling zoals bijvoorbeeld roomkaas en zalm. Je kunt er ook voor kiezen om ze te vullen met een warme vaak pikante vulling. Of je kunt de tortilla met vulling en al in de oven stoppen voor een lekker krokant korstje of je doet er alleen kaas tussen en bakt ze even in de koekenpan. Voor iedere soort bereiding is er wel een naam, maar de basis is een tortilla. In onderstaand recept gebruiken we pulled chicken en pompoen om de tortilla pakketjes te vullen.
Pulled chicken
Vrij vertaald is pulled chicken: uit elkaar getrokken kip. Dat klinkt eigenlijk heel barbaars als je het zo leest. Het is net als met pulled pork ideaal om minder mooie stukjes vlees of restjes op een lekkere manier te verwerken. Het vlees wordt uit elkaar geplukt in plaats van in stukjes gesneden en heeft hierdoor een andere structuur. Het lekkerste is als het nog even wordt opgebakken in een beetje boter of olie of met eventueel aanwezige jus. Eenmaal warm breng je het op smaak naar wens.
Vaak teveel
Teveel koken komt nog al eens voor. Je denkt met 5 aan tafel te zitten en uiteindelijk ben je maar met zijn tweeën. Twee keer hetzelfde eten vind is niet echt geweldig. Dat is natuurlijk wel een luxe probleem. Wat je dan kunt doen is de restjes in de vriezer en opmaken wanneer het uitkomt. Bijvoorbeeld als je geen tijd hebt om te koken of onverwachts langer moet werken. De anderen hoeven dan alleen maar een portie uit de vriezer te halen.
Kip uit de oven is heerlijk, maar het nadeel ervan is dat je oven toch wel een schoonmaakbeurt nodig heeft daarna. Maak daarom bij voorkeur 2 of 3 kippen tegelijk klaar. Wat over is, doe je in een goed afgesloten zak in de vriezer tot later gebruik. Vaak wordt hij gewoon in de oven weer opgewarmd, maar je kunt er ook pulled chicken of een heerlijke ovenschotel mee maken.
Geen restjes geen nood
Heb je geen restjes kip neem dan kipfilet of nog beter kippendijen en bak deze in zijn geheel gaar. Eenmaal gaar trek je deze uit elkaar en werk je ze verder af volgens het recept. Voor 4 personen maak je 8 kleinere of 6 grote tortilla’s. Wat iedereen op kan is per persoon erg verschillend. Dit recept is makkelijk aan te passen naar het gewenste aantal personen.
Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?
Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.
Tortilla pakketjes gevuld met pulled chicken en pompoen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 8 kleine tortilla’s
- 750 gram pompoen, in blokjes
- 2 rode paprika’s
- 500 gram gare kip
- 1 ui
- olijfolie
- 150 gram geraspte kaas
- cajunkruiden of paprikapoeder
- chilivlokken
- peper en zout
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 2 augurken
- 1/4 rode ui
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je tortilla pakketjes gevuld met pulled chicken en pompoen:
Verdeel 1 eetlepel olijfolie, zout en een beetje chilivlokken over de pompoen en bak deze in een koekenpan of oven gaar. De bereidingstijd verschilt per pompoensoort, maar bij de meeste kun je ongeveer 20 minuten aanhouden. Trek de kip uit elkaar. Snij de paprika en ui in niet al te kleine stukjes. Verhit een beetje olijfolie en bak hierin de ui en de paprika. Voeg de kip toe en verwarm deze even mee. Breng op smaak met cajunkruiden of neem als je deze niet hebt paprikapoeder, peper en zout. Voeg de pompoen eraan toe en meng alles door elkaar
Verdeel de vulling over het gewenste aantal tortilla’s en verdeel er de geraspte kaas overheen. Houd een beetje achter voor de garnering. Vouw de tortilla’s op tot pakketjes. Vouw hiervoor eerst de bovenkant tot net over de vulling. Vouw nu de zijkanten erover en keer dan alles om zodat de naden onder zitten. Leg de tortilla pakketje in een ovenschaal. Smeer met een kwastje een beetje olijfolie over de tortilla voor een krokante korst. Bestrooi licht met een beetje geraspte kaas en eventueel een beetje gedroogde tijm. Zet de pakketjes ongeveer 20 minuten in een oven van 180 graden tot deze mooi bruin en krokant zijn.
Als de pakketjes in de oven zitten heb je tijd voor het sausje. Snij hiervoor de augurk en de ui zeer fijn en meng deze met de overige ingrediënten. Breng op smaak naar wens.
Serveer de tortilla pakketjes met de saus.
Tafel lekker !!