- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Toscaanse tosti

Toscaanse tosti. Een tosti is altijd lekker en bij een high tea een welkome afwisseling. Je kan natuurlijk de standaard tosti maken met ham en kaas maar ook hier kun je volop variëren.

Voor de Toscaanse tosti’s nam ik de tomaten variant van de Tramezzone. Dit zijn voorverpakte plakken brood die je bij een goed gesorteerde supermarkt kunt kopen en ideaal zijn voor sandwiches. Je kan natuurlijk ook ieder ander lekker brood naar wens nemen. Als kaas nam ik een jong belegen kaas met Italiaanse kruiden en smeerde ik er voor een extra smaak accent een beetje tomaten pesto tussen.

Toscaanse tosti

Beleg een plak brood met een plak kaas, smeer daar een klein beetje rode pesto overheen. Dek af met een snee brood en snij de tosti 4 maal door en snij deze stukken schuin door zodat je mooie punten krijgt. Bak ze kort in een tosti-ijzer maar niet zo lang dat de kaas eruit druipt.  Laat op een rooster afkoelen. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en warm ze vlak voor gebruik nog 10 – 15 minuten op in een oven van 180 graden. Wanneer je ook het bord even voorverwarmd blijven de tosti’s langer warm.

Tafel lekker!