De favoriete tosti van Elvis – Het schijnt dat Elvis Presley zijn lievelingskostje een tosti was met pindakaas (!) en banaan. Als culi-junk heb ik dat natuurlijk meteen geprobeerd, en ik vond het eerlijk gezegd nog een beetje een laf hapje. Daar miste nog wat aan: chocola! Geen nood, er is altijd wel hagelslag in huis en dat maakte de tosti precies goed qua smaak in balans. Ik durf nu zelfs te zeggen: het maakt hem verrukkelijk! De tosti gaat niet in een tosti-ijzer, maar wordt gebakken in de koekenpan. Dat maakt het op een andere manier krokant dan uit het tosti-ijzer, want je boterhammetjes zijn dan tenminste niet zo geplet. Na de eerste crunch stoot je dan vervolgens door naar een nog zachte, smeuïge binnenkant van de tosti….. vreselijk lekker.
Hartverwarmend na een lange wandeling in de koude buitenlucht, of gewoon als je zin hebt in troostvoedsel of snel klaar te maken ‘comfortfood’. Ook prima om in je eentje te eten!
De favoriete tosti van Elvis Presley
maar dan op mijn manier
Nodig per persoon:
- 2 witte boterhammetjes
- 1/3 banaan
- 1 flinke el. pindakaas (smeuïg of met stukjes, wat je maar lekker vindt)
- 1 el. chocoladehagelslag (liefst puur)
- een flinke klont boter
Leg de 2 boterhammen op elkaar en snijd netjes de korstjes eraf. Vouw de 2 boterhammen open. Prak de banaan in een kommetje en smeer hem op een sneetje. Besmeer het andere sneetje met pindakaas naar smaak (mijn advies is: niet te veel, want dan loopt straks alles eruit). Strooi er – eveneens naar smaak – hagelslag overheen. Druk de boterhammetjes met de gesmeerde kanten weer tegen elkaar en smelt de boter in de koekenpan.
Voorzichtig op niet te hoog vuur goudbruin bakken. Ongeveer 3 minuten de ene kant en dan nog 2 minuten de andere kant. Serveer warm op een bordje met mes en vork of eet ‘em zo uit het vuitsje. Smullen maar!
Er staat vreselijk lekker. Hoe is dit mogelijk? Iets wat vreselijk is, is niet lekker!
@George Sindram; heerlijke reactie! Perfect voorbeeld van ‘populair taalgebruik’. Jammer he. Dit is trouwens geen Elvis tosti.