In de zomer houd ik van frisse smaken, voor al na het tafelen of na de bbq is er toch niets lekkerder dan een zelf gemaakt en fris dessertje voor je gasten op tafel te kunnen zetten. Deze Trifle met citroen en limoncello wordt toch altijd zeer gewaardeerd.
Wat heb je nodig voor de trifle met limoncello?
- 1 potje Lemoncurd (liefst zelfgemaakt)
- 1 fles limoncello of voor de alcoholvrije versie citroen limonade
- 1/2 roomboter cake
- 150 ml slagroom
- 200 gram mascarpone
- 35 gram suiker
- rasp van 1 citroen
- 1 reepje witte chocolade van goede kwaliteit.
Voor het maken van het room mengsel
Klop de slagroom lobbig met een beetje van de suiker en klop in een andere kom de mascarpone los. Meng de mascarpone en slagroom nu in 1 kom en voeg de rest van de suiker toe rasp de citroen, alleen het geel van de schil (het wit is bitter) en voeg die bij het room mengsel. Rasp de chocolade en voeg dit bij het room mengsel.
Hoe maak je de Limoncello Trifle?
Heb je een glas of een mooie schaal nodig en bouw de trifle als volgt op. Begin met de plakjes cake in stukjes te maken en verdeel deze over de bodem van je glas of schaal. Besprenkel dit met de limoncello. Verdeel hier over de Lemoncurd vervolgens de room en bouw het dessert zo verder op, eindig met de room.
Garneertip:
Garneer ieder glaasje of de schaal met schijfjes van de citroen.
Tip voor kinderen die mee eten
Vervang voor kinderen de limoncello dan door citroenlimonade.