Een klassieker, maar daarom zeker niet minder geliefd. Met een paar ingrediënten zet je op deze manier toch iets lekkers op tafel. Dit is echt basic en met een beetje fantasie weet je daar vast nog smaken aan toe te voegen.
- 4 tomaten
- 125 gram rundergehakt
- peper en zout
- peterselie
- paneermeel
- boter
Snij de tomaten op ongeveer driekwart van de hoogte door en schep ze leeg. Laat de tomaten omgekeerd uitlekken en strooi er dan peper en zout in. Verwarm het vruchtvlees en het sap en wrijf het door een zeef in een beboterde ovenschotel. Meng wat fijngesnipperde peterselie door het gehakt en vul er de tomaten mee, zo dat het boven de rand uitsteekt. Strooi er paneermeel over en besprenkel de tomaten met de gesmolten boter. Zet de gevulde tomaten in de schotel met het gezeefde sap, voeg anderhalve eetlepel boter toe en zet de schotel ca 20 minuten in een matig warme oven. Bestrooi ze daarna met peterselie.