Recepten om zelf te maken



Tulband met cranberry’s, sinaasappel en witte chocolade

Tulband met cranberry’s, sinaasappel en witte chocolade

Tulband met cranberry’s, sinaasappel en witte chocolade – Deze tulband is bakplezier eerste klas. De heerlijk luchtige cake in deze tulband is gevuld met cranberry’s, sinaasappel en witte chocolade. Een echte winterse tulband dus die, bestrooid met poedersuiker, ook een echt heerlijke winterse uitstraling heeft. Zet deze tulband met cranberry’s ook gerust met de kerstdagen op tafel.

Tulband met cranberry’s

  • 20131203_184409-2250 gram boter
  • 250 gram fijne suiker
  • 5 eieren
  • 250 gram bloem
  • 30 gram custard
  • 8 gram bakpoeder
  • 1 theelepel vanille suiker
  • Rasp en sap van 1 sinaasappel
  • 75 gram witte chocolade in stukjes
  • 150 gram gedroogde cranberry’s

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een tulbandvorm in. Klop de boter met de suiker en de vanille suiker luchtig. Neem een royale eetlepel van de bloem af en schud deze door de cranberry’s , hierdoor voorkom je enigszins dat deze gaan zakken.

20131203_204141-2Zeef de bloem,bakpoeder en de custard en spatel deze er voorzichtig door. Doe er nu een voor een de eitjes door. Voeg het sap en de rasp van de sinaasappel toe en klop dit tot het zeer luchtig is.

Spatel er op het laatst de cranberry’s en de stukjes chocolade doorheen. Doe het beslag in de tulband vorm en laat dit een uurtje bakken tot een satéprikker als je die erin steekt er schoon uit komt.

Haal de vorm uit de oven en leg er een rooster op en keer dit om en haal de vorm eraf. Laat volledig afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Neem eens rozijntjes of stukjes gedroogde abrikoos ipv cranberrie. Wissel af met de chocolade.


Meer over vergelijkbare onderwerpen
bakkencakechocolachocoladecranberrykerstRecepttulband


Vraag, tip of opmerking? Laat het ons weten in het reactieveld hieronder! Ga in gesprek over dit onderwerp of recept en krijg antwoord van de schrijver zelf. Deel ook gerust jouw recept of variatie. Een foto uploaden kan ook.


Je las: Tulband met cranberry’s, sinaasappel en witte chocolade

8 comments

Schrijf een reactie
  1. Anne
    Anne 25 december, 2016, 17:51

    Heerlijke tulband! Helaas kwam ie niet heel uit de vorm. Nog beter invetten kennelijk.. Ik vind het een aanrader.

    Reply this comment
    • connie
      connie 27 december, 2016, 10:11

      Wat jammer dat hij er niet heel uit kwam. Tip: secuur met een borsteltje en gesmolten roomboter invetten en dan bestuiven met bloem. Fijn dat jullie er desondanks toch nog van genoten hebben.

      Reply this comment
  2. Cornelieke
    Cornelieke 2 januari, 2016, 22:49

    Die tulband ziet er verrukkelijk uit. Die ga ik zeker maken komende week!

    Reply this comment
  3. Margot
    Margot 4 december, 2015, 21:58

    Beste Connie,
    Even een vraagje: waar om gaan de eieren erin na de bloem? Normaal doe je toch eerst de boter, suiker en de eieren en dan pas de droge bestanddelen?
    Ik hoor het graag van je.
    Groeten,
    Margot

    Reply this comment
    • Connie
      Connie 4 december, 2015, 22:11

      Klopt dat is de meest gebruikte manier, maar zoals met veel dingen kun je het op verschillende manieren bereiden. Wanneer jij de andere volgorde prettiger vind mag je die ook toepassen.

      Reply this comment
      • Margot
        Margot 4 december, 2015, 22:58

        Dank je wel Connie voor je snelle reactie. Ik ga de tulband morgen maken op ” mijn manier”. Zal je laten weten wat het resultaat is. Maar basis is super!!
        Fijn weekend!
        Groeten,
        Margot

        Reply this comment
  4. Lekker Tafelen
    Lekker Tafelen 4 december, 2015, 21:30

    Wanneer u de muis op de bovenste foto van het document zet verschijnt er links op de foto een pin button. Zo kunt u deze makkelijk publiceren op Pinterest.

    Reply this comment
  5. G.W.Maas
    G.W.Maas 4 december, 2015, 17:27

    Waarom niet pinnen?

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*