Cantaloupe meloen in een heerlijke marinade – Bij marineren denk je meestal aan vlees of vis, maar wist je dat je ook fruit kunt marineren? Dat gemarineerde fruit is heerlijk als tussendoortje, bij de barbecue of met een bolletjes ijs als nagerecht. Probeer ook eens gemarineerde meloen op een prikker als borrelhapje met een bolletje mozzarella of plakje parmaham. Je weet niet wat je proeft zo lekker. Je ziet gemarineerde meloen is ontzettend veelzijdig en verveelt nooit.
Een cantaloupe meloen is prachtig van kleur en heerlijk van smaak
Meloenen zijn er in heel veel soorten. Cantaloupe meloen is een groene meloen met donkergroene strepen met een prachtig oranje gekleurde binnenkant. Als een cantaloupe meloen goed rijp is, ruikt hij heerlijk en is hij lekker, sappig en zoet. Door een heerlijke marinade te maken voor de cantaloupe meloen, geef je hem een echte smaakboost en wordt die toch al lekkere meloen nog lekkerder.
Marineren is smaak toevoegen
Een marinade voor fruit maak je door zure, maar ook zoete accenten toe te voegen. Ook verse kruiden of een rood pepertje kunnen geweldig lekker zijn in een marinade voor fruit. Voor de cantaloupe meloen in een heerlijke marinade gebruik je lekkere fris, zure limoen, pittige gember en frisse blaadjes munt. Hiervan maak je een siroop met heel veel smaak waar je de stukjes cantaloupe meloen een tijdje in laat marineren. Door dat marineren trekken die heerlijke smaken in de meloen en verandert hij in een echt smaakbommetje.
De oplossing voor de meloen die niet zo rijp was als verwacht
Soms koop je een meloen en dan is hij niet zo rijp als je had verwacht en is het vruchtvlees eigenlijk net nog te stevig en dus minder smaakvol. Maar je hebt die meloen en weggooien is geen optie. Ook dan is een marinade een perfecte oplossing. Door de stukken meloen een tijdje in een heerlijke marinade te laten trekken, heb je toch nog stukjes meloen die erg smaakvol zijn.
Soorten meloenen; inclusief tips & recepten
Lekker naar de markt of groenteman en met verschillende soorten meloenen naar huis. Natuurlijk inclusief recepten met dit verse zomerfruit.
Cantaloupe meloen in een heerlijke marinade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 cantaloupe meloen
- 2 limoenen
- 3-4 cm gember
- 1 takje munt
- 1-2 eetlepels suiker naar smaak
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je cantaloupe meloen in een heerlijke marinade:
Pers de limoen uit en doe dit samen met de suiker in een pannetje.
Schil de gember en rasp en snij de gember in stukjes.
Haal het topje en 4 blaadjes van de munt en leg ze opzij.
Snijd de rest van de munt grof en doe dit bij het sap in het pannetje. Voeg er 50 ml water aan toe en verwarm alles goed door. Zet opzij om de smaken in te laten trekken.
Snijd de cantaloupe meloen doormidden en haal de zaden eruit met een lepel. Snijd nu bolletjes uit de meloen als je een bolletjessteker hebt. Heb je die niet dan snij je de meloen in parten. Snijd er nu de schil vanaf en snijd de meloen in stukken.
Doe de meloen in een schaal. Neem een zeef en giet de marinade door de zeef op de meloen. Hussel de marinade door de meloen en zet koel weg tot gebruik. Schep eventueel tussendoor even om. Snijd de rest van de munt op het topje na fijn en strooi dit er vlak voor het serveren overheen.
Serveer de Cantaloupe meloen in een heerlijke marinade lekker koud in een grote schaal of in kleine kommetjes.
Tafel lekker !!