• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, juli 5, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Crispy bloemkool nuggets

door Connie Derks
in Hapjes, Tussendoortje
0
2
crispy bloemkool nuggets

Crispy bloemkool nuggets: Serveer deze nuggets op een feestje, als tussendoortje of bij de warme maaltijd. Jong en oud zal er van smullen.

Kruidige bloemkool

Deze crispy bloemkool nuggets zijn op smaak gebracht met een heerlijk kruidenmengsel. Dit kruidenmengsel gaat in het papje en door de panko. Het leuke is dat wanneer je deze nuggets op tafel zet dat er vele zijn die niet in de gaten hebben dat het bloemkool is. De neutrale smaak van de bloemkool valt grotendeels weg door het kruidige en krokante korstje.

Maak de crispy bloemkool nuggets vooraf en warm ze op in de oven.

Knapperig korstje

Bijna alles is lekkerder als het krokant is. Zo ook bloemkool. Om dit te bereiken wordt de bloemkool eerst door een kruidig papje gehaald en daarna door de panko. Dit is een grof paneermeel wat het net iets krokanter maakt dan gewoon paneermeel. Maar panko heeft net als paneermeel een beetje vet nodig. Dit wordt meestal toegevoegd door het te frituren of te bakken in boter of olie. Maar je wilt natuurlijk crispy bloemkool nuggets zonder grote hoeveelheden vet. Gaar daarom de bloemkool in de oven. Om een beetje vet in de panko te krijgen gebruik je een handige spray met olijfolie.

Bloemkool recepten & ideeën

Bloemkool; de lekkerste recepten met de populairste kool

Het is niet zomaar dat bloemkool zo populair is. Behalve erg lekker en gezond is bloemkool ook nog eens super veelzijdig.

Crispy bloemkool nuggets

Porties: een grote schaal vol
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 bloemkool
  • 200 gram bloem
  • 180 gram panko (paneermeel)
  • 200 ml melk
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel grof gemalen peper
  • 2 theelepels zout
  • olie spray

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je crispy bloemkool nuggets:

Snijd de bloemkool in gelijkmatige roosjes en doe in een grote kom. Meng de kruiden met het zout in een kommetje. Doe de helft bij de bloem en de rest bij de panko. Roer dit er goed door. Roer nu de melk beetje bij beetje bij de bloem tot er een dik papje ontstaat wat goed aan de bloemkool blijft hangen. Het kan zijn dat je niet alle melk nodig hebt dit is per keer verschillend. Giet het papje over de bloemkool en meng goed door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal alle stukjes bloemkool door de panko en leg ze op de plaat met bakpapier. Spray de met panko bedekte bloemkool roosjes licht in met de oliespray en bak de bloemkool in 25 tot 30 minuten in een oven van 180 graden gaar. Draai de roosjes eventueel halverwege en spray ze nogmaals in met wat olie.

Serveer de crispy bloemkool nuggets met een cocktailsaus of met een sweet chili saus.

De roosjes zijn ook te bereiden in een airfryer.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin17Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Gefrituurde kippenvleugeltjes
Hapjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

verse abrikozen met geitenkaas en spek
Hapjes

Verse abrikozen met geitenkaas en spek voor bij de borrel

Scampi's in wontonjasje
Hapjes

Scampi’s in wontonjasje

Tortilla wrap met tonijn en mango
Hapjes

Tortilla wrap met tonijn en mango

crostini met abrikozen en roomkaas
Hapjes

Crostini met abrikozen en roomkaas

Frozen yoghurt snoepjes met bosbessen
Tussendoortje

Frozen yoghurt snoepjes met bosbessen

Cantaloupe meloen in een heerlijke marinade
Nagerecht

Cantaloupe meloen in een heerlijke marinade

Reacties 2

  1. Jellie says:
    2 maanden geleden

    Heerlijk, maar hoe heet moet de oven? Of airfryer?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 maanden geleden

      De oven of airfryer mag op 180 graden het staat inderdaad niet vermeld, ik ga het nu aanpassen.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Gebakken vis eten? Kibbeling zelf maken is echt leuk en lekker. Van verse vis (kabeljauw) en een heerlijk beslag met je eigen kruidenmelange.

Check het recept of lees de info
zomers taartje kwark rode bessen

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Beef back rib van de BBQ

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen