Frozen cheesecake – Een lekker ijsje voor bij de koffie, of als tussendoortje voor de kinderen.
Een simpel en snel recept voor frozen cheesecake
De bakkers onder ons hebben vast weleens een cheesecake gemaakt. Soms in de variant van een MonChoutaart of zelfs de gebakken Amerikaanse cheesecake. Allebei leuk om te maken en niet heel erg moeilijk. Ben je een beginneling, wil je graag eens snel klaar zijn of zet je de kinderen aan het werk? Dan is het recept van deze cheesecake een ideaal recept om te maken.
Fruit on top
De frozen cheesecakes zijn het lekkerst met kleine stukjes fruit bovenop. Dit kan van alles zijn van kleine blokjes kiwi tot stukjes aardbei, bosbesjes of zoals op de foto fijngeknepen frambozen uit de diepvries.
De bodem
Echt een bodem kun je het niet noemen, maar lekker is het wel. Gebruik deze granola die je ook regelmatig kunt gebruiken in yoghurt of kwark. Je kunt er ook verkruimelde koekjes voor gebruiken (lekker met een klein beetje hagelslag erdoor) of stukjes van die cake die je nog had liggen. Het maakt niet zoveel uit, neem wat jou lekker lijkt bij een frozen cheesecake.
Tip: frozen cheesecake op een stokje
Je kunt voordat je de cheesecakejes in de vriezer zet er een stokjes of lepeltje insteken. Dit is makkelijker eten en ziet er ook nog eens leuk uit.
Frozen cheesecake
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 100 gram Griekse yoghurt
- 150 gram roomkaas
- 1 eetlepel honing
- fruit naar keuze
- 50 gram granola of verkruimelde koekjes
Bereidingswijze van dit recept
De frozen cheesecake maak je zo:
Wat je nodig hebt, is een ijsblokjes vorm of een minimuffinvorm, van siliconen of ijzer dat maakt niet zo veel uit. Een kom en een klopper of spatel.
Je roert yoghurt en roomkaas met een beetje honing door elkaar.
In de vormpjes doe je een lepeltje granola of de verkruimelde koekjes.
Daarop schep je een lepel of twee als dat nodig is van je cheesecake mengsel en dan tik je met de vorm op het blad zodat je cheesecake mengsel naar beneden zakt.
Strooi bovenop een beetje vers fruit in kleine stukjes of zoals op de foto verkruimelde frambozen uit de vriezer.
Laat dit 3 uur in de vriezer staan tot ze geheel bevroren zijn.
Tik de taartjes uit de vorm of bij siliconen duw je ze van onder uit omhoog. Zet terug in vriezer tot gebruik.
Laat de frozen cheesecake ongeveer 15 minuten op temperatuur komen voordat je ze eet dan zijn ze het lekkerst. Is het buiten echter heel heet dan kan dit korter.
Tafel lekker !!