Frozen yoghurt snoepjes met bosbessen – Lekker, gezond en nog makkelijk te maken ook.
Frozen yoghurt
Misschien ken je het begrip al, frozen yoghurt. Bevroren yoghurt dus. Nu is dit op verschillende manieren te maken. Een van de manieren is door de yoghurt in te vriezen samen met ingrediënten en zo uit de vriezer te eten. Een andere manier is om yoghurt met fruit te bevriezen en die te blenderen tot een soort softijs.
Leuke kleine bolletjes
Bevroren bosbessen zijn superlekker en verfrissend. Als je die door de yoghurt haalt voordat je ze invriest zijn ze nog lekkerder. Door te combineren met de smaak van de yoghurt krijg je een leuk kleurverschil. Laat ze 2 uurtjes bevriezen en ze zijn klaar om van te smullen. Behalve dat ze erg lekker zijn, ziet het er ook nog eens erg leuk uit.
Weinig werk, groots resultaat
Als je die bolletjes ziet, zou je niet denken hoe eenvoudig ze te maken zijn. Je hoeft namelijk alleen maar de bosbessen door een bakje met yoghurt te halen, op een bakpapier te leggen en 2 uur of langer in te vriezen. Door bijvoorbeeld naturel yoghurt en bosvruchtenyoghurt te nemen krijg je een verschil in kleur en smaak in de frozen yoghurt snoepjes.
Bessen; vers fruit met de mooiste kleuren
Zoete blauwe bessen, maar ook zure rode, witte of kruisbessen. Genoeg inspiratie om de lekkerste gerechten te maken met dit fruit.
Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig
Gewoon yoghurt. Dat is naast lekker ook heel veelzijdig. Van fris ontbijt tot heerlijke baksels, frisse salades en feestelijke desserts.
Frozen yoghurt snoepjes met bosbessen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- vruchtenyoghurt naar keuze
- bosbessen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je frozen yoghurt snoepjes:
Leg een stuk bakpapier op een broodplank. Let erop dat die plank in de vriezer past.
Giet een laagje yoghurt in een kommetje.
Prik een bosbes aan een prikkertje en haal dit door de yoghurt. Leg de bosbes met yoghurt op het bakpapier en help met een tweede prikker om de bosbes van de prikker af te duwen. Ga zo door tot je vindt dat je genoeg hebt.
Zet de plank met de yoghurt-bosbessen minimaal 2 uur in de diepvries om op te stijven. Haal de frisse yoghurt-bosbessen snoepjes uit de diepvries en haal ze van het bakpapier af en doe ze in een kommetje.
Eet de frozen yoghurt snoepjes met bosbessen direct of bewaar ze in de diepvries tot gebruik.
Tafel lekker !!