• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Tussendoortje

Hartige broodjes met een vleesvulling

Connie Derks door Connie Derks
in Tussendoortje
0
0
hartig broodje met vleesvulling

Hartige broodjes – Maak voor de hartige trek eens deze broodjes gevuld met een gestoofde vleesvulling. Het is even werk maar de moeite wordt ruimschoots beloond.

Hartige broodjes in allerlei soorten

We kennen allemaal het populaire worstenbroodje, deze zijn gemaakt van gistdeeg. Als je in de winkels kijkt zie je allerlei variaties op deze broodjes zoals Indische worstenbroodjes, goulash broodjes, saté broodjes en ga zo maar door. Wij hebben een variatie gemaakt op het worstenbroodjes door een briochedeeg te gebruiken en we hebben deze vervolgens gevuld met in donker bier gestoofd varkensvlees met champignons. Het testpanel heeft ze goedgekeurd ze zijn zeker voor herhaling vatbaar.

Hartige broodjes een feestje uit het vuistje

Heerlijk zachte gevulde broodjes

Het briochedeeg is een rijk deeg , dit betekent dat het vrij veel boter bevat en dat er eieren aan toe zijn gevoegd. Hierdoor krijg je een heerlijk zacht broodje. Bij deze hartige broodjes voegen we een theelepel gedroogde tijm voor net een andere smaakbeleving.

Door de ingrediënten van de vulling te vervangen kun je eindeloos variëren. De basis zijn het vlees, de roux, en de gelatine. Vervang varken door kip of rundvlees en voeg andere kruiden toe en je hebt weer een heel ander broodje. Houdt er rekening mee dat de vulling goed moet opstijven dus maak de vulling het liefst een dag eerder dan dat je de broodjes wil maken.

Let op: Bij dit recept heb je ook één recept voor briochedeeg nodig. 

Briochedeeg een rijk deeg (Basisrecept)

brioche deeg

Een rijk deeg door royaal gebruik van boter en eieren. Briochedeeg is multi-inzetbaar voor zowel zoete als hartige baksels.

Check het recept of lees de info

Hartige broodjes met een vleesvulling

Porties: 15 stuks
Bereidingstijd: 180 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram varkenspoulet
  • 1 ui gesnipperd
  • 200 gram champignons in plakjes
  • 300 ml bruin bier
  • 25 + 50 gram boter
  • 50 gram bloem + extra
  • 6 gram gelatine
  • 2 × 1 theelepel gedroogde tijm
  • zout, peper
  • nootmuskaat
  • 1 blaadje laurier
  • 2 eieren

Bereidingswijze van dit recept

Extra nodig: 1 recept voor briochedeeg!!

Zo maak je hartige broodjes met een vleesvulling:

Begin een dag vooraf met het maken van de vleesvulling. Snijd hiervoor het vlees wat kleiner zodat je het straks makkelijker over de broodjes kunt verdelen. Bak het vlees aan op hoog vuur. Als het vlees mooi bruin is haal je het uit de pan en leg je het even op een bord. Bak nu de gesnipperde ui mooi bruin en voeg de in plakjes gesneden champignons toe. Giet er dan het donker bier bij en breng aan de kook. Bestrooi het vlees met peper en zout en een beetje nootmuskaat en doe dit in de pan in de warme vloeistof. Voeg de tijm en de laurier toe en laat het een uurtje zachtjes gaar stoven. Meng ondertussen 50 gram boter met 50 gram bloem, dit gaat het makkelijkste op een bord met een vork. Zet opzij. Laat de gelatine weken in koud water. Als het vlees mooi zacht is proef je het en breng je het eventueel verder op smaak met peper en zout. Het mag net wat sterker gekruid zijn dan dat je het bij een warme maaltijd zou serveren. Voeg er nu in gedeeltes het boter-bloemmengsel aan toe en roer goed door. Laat al roerende 2 minuutjes doorkoken. Het moet echt stevig zijn. Voeg er de uitgeknepen gelatine aan toe en roer deze er doorheen.

Schep het vleesmengsel in een plastic bak en laat afkoelen. Zet afgedekt 1 nacht in de koelkast. Verdeel de opgesteven vleesvulling in 15 gelijke porties. Maak er worstjes van 10 tot 12 cm van. Gebruik genoeg bloem want het plakt nogal. Klop 1 ei los en doe er 3 eetlepels water bij. Rol de worstjes eerst door het eimengsel en dan weer door de bloem. Zet koel weg tot gebruik.

Maak het briochedeeg volgens aangegeven recept, maar voeg gelijk met het zout 1 theelepel tijm toe. Laat het deeg volgens recept in een kom rijzen. Verdeel na het rijzen het deeg in 15 stukjes van ongeveer 70 gram en maak er mooie bolletjes van. Dek af met een theedoek en laat 20 minuten staan.

Klop het andere ei los met een beetje water en een snuf zout. Druk de bolletjes plat en rol er op een met bloem bestoven werkblad langwerpige plakjes van. Snijd het onderste gedeelte in met een mesje of pizzasnijder. Vouw de worstjes in de plakjes deeg (zie foto). Besmeer de randen licht met ei en vouw dicht. Zorg dat de uiteindes onder het broodje zitten. Leg de hartige broodjes verdeeld over 2 vellen bakpapier met ruime afstand op een bakplaat. Besmeer ze licht met het eimengsel en bestrooi met gedroogde tijm. Laat nu rijzen tot ze duidelijk in volume vermeerderd zijn.

hartig broodje uitrollen
hartig broodje deeg

Verwarm de oven voor op 230 graden en bak de hartige broodjes in ongeveer 12 minuten tot ze goed goudbruin en gaar zijn. Warm, direct uit de oven zijn deze hartige broodjes met vleesvulling natuurlijk het allerlekkerste. Bewaar ze in plastic zakken of in een afgesloten diepvriesdoos in de koelkast, invriezen kan ook prima. Wil je ze opwarmen? Doe dit dan in een voorverwarmde oven van 180 graden, vanuit de koelkast ongeveer 12 minuten. Ze zullen dan wel iets minder zacht zijn. In de magnetron kan ook prima 1,5 tot 2 minuten afhankelijk van je magnetron.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Varkensvlees
DeelPin9Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Cantaloupe meloen in een heerlijke marinade
Nagerecht

Cantaloupe meloen in een heerlijke marinade

frozen yoghurt barks
Tussendoortje

Frozen yoghurt barks met fruit en/of noten

Volkoren koeken
Koekjes

Volkoren koeken met gedroogd fruit

sprotfilets in tempura
Hapjes

Sprotfilets in tempura; Verrassende variant op kibbeling

Wildkroketten
Ontbijt en lunch

Wildkroketten; een lekker lunchidee!

Aziatische noedelsalade
Tussendoortje

Aziatische noedelsalade met Hollandse garnalen

crispy bloemkool nuggets
Hapjes

Crispy bloemkool nuggets

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen