• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, maart 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Tussendoortje

Hartige broodjes met een vleesvulling

door Connie Derks
in Tussendoortje
0
0
hartig broodje met vleesvulling

Hartige broodjes – Maak voor de hartige trek eens deze broodjes gevuld met een gestoofde vleesvulling. Het is even werk maar de moeite wordt ruimschoots beloond.

Hartige broodjes in allerlei soorten

We kennen allemaal het populaire worstenbroodje, deze worden gemaakt met gistdeeg. Als je in de winkels kijkt zie je allerlei variaties op deze broodjes zoals Indische worstenbroodjes, goulash broodjes, saté broodjes en ga zo maar door. Wij hebben een variatie gemaakt op het worstenbroodjes door een briochedeeg te gebruiken en we hebben deze vervolgens gevuld met in donker bier gestoofd varkensvlees met champignons. Het testpanel heeft ze goedgekeurd, ze zijn zeker voor herhaling vatbaar.

Hartige broodjes; een feestje uit het vuistje

Heerlijk zachte gevulde broodjes

Het briochedeeg is een rijk deeg , dit betekent dat het vrij veel boter bevat en dat er eieren aan toe zijn gevoegd. Hierdoor krijg je een heerlijk zacht broodje. Bij deze hartige broodjes voegen we een theelepel gedroogde tijm voor net een andere smaakbeleving.

Door de ingrediënten van de vulling te vervangen kun je eindeloos variëren. De basis zijn het vlees, de roux, en de gelatine. Vervang varken door kip of rundvlees en voeg andere kruiden toe en je hebt weer een heel ander broodje. Houdt er rekening mee dat de vulling goed moet opstijven, dus maak de vulling het liefst een dag eerder dan dat je de broodjes wil maken.

hartig broodje uitrollen
hartig broodje deeg

Let op: Bij dit recept heb je ook één recept voor briochedeeg nodig. 

Briochedeeg een rijk deeg (Basisrecept)

brioche deeg

Een rijk deeg door royaal gebruik van boter en eieren. Briochedeeg is multi-inzetbaar voor zowel zoete als hartige baksels.

Check het recept of lees de info

Hartige broodjes met een vleesvulling

Porties: 15 stuks
Bereidingstijd: 180 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram varkenspoulet
  • 1 ui gesnipperd
  • 200 gram champignons in plakjes
  • 300 ml bruin bier
  • 25 + 50 gram boter
  • 50 gram bloem + extra
  • 6 gram gelatine
  • 2 × 1 theelepel gedroogde tijm
  • zout, peper
  • nootmuskaat
  • 1 blaadje laurier
  • 2 eieren

Bereidingswijze van dit recept

Extra nodig: 1 recept voor briochedeeg!!

Zo maak je hartige broodjes met een vleesvulling:

Begin een dag vooraf met het maken van de vleesvulling. Snijd hiervoor het vlees wat kleiner zodat je het straks makkelijker over de broodjes kunt verdelen. Bak het vlees aan op hoog vuur. Als het vlees mooi bruin is haal je het uit de pan en leg je het even op een bord. Bak nu de gesnipperde ui mooi bruin en voeg de in plakjes gesneden champignons toe. Giet er dan het donker bier bij en breng aan de kook. Bestrooi het vlees met peper en zout en een beetje nootmuskaat en doe dit in de pan in de warme vloeistof. Voeg de tijm en de laurier toe en laat het een uurtje zachtjes gaar stoven. Meng ondertussen 50 gram boter met 50 gram bloem, dit gaat het makkelijkste op een bord met een vork. Zet opzij. Laat de gelatine weken in koud water. Als het vlees mooi zacht is proef je het en breng je het eventueel verder op smaak met peper en zout. Het mag net wat sterker gekruid zijn dan dat je het bij een warme maaltijd zou serveren. Voeg er nu in gedeeltes het boter-bloemmengsel aan toe en roer goed door. Laat al roerende 2 minuutjes doorkoken. Het moet echt stevig zijn. Voeg er de uitgeknepen gelatine aan toe en roer deze er doorheen.

Schep het vleesmengsel in een plastic bak en laat afkoelen. Zet afgedekt 1 nacht in de koelkast. Verdeel de opgesteven vleesvulling in 15 gelijke porties. Maak er worstjes van 10 tot 12 cm van. Gebruik genoeg bloem want het plakt nogal. Klop 1 ei los en doe er 3 eetlepels water bij. Rol de worstjes eerst door het eimengsel en dan weer door de bloem. Zet koel weg tot gebruik.

Maak het briochedeeg volgens aangegeven recept, maar voeg gelijk met het zout 1 theelepel tijm toe. Laat het deeg volgens recept in een kom rijzen. Verdeel na het rijzen het deeg in 15 stukjes van ongeveer 70 gram en maak er mooie bolletjes van. Dek af met een theedoek en laat 20 minuten staan.

Klop het andere ei los met een beetje water en een snuf zout. Druk de bolletjes plat en rol er op een met bloem bestoven werkblad langwerpige plakjes van. Snijd het onderste gedeelte in met een mesje of pizzasnijder. Vouw de worstjes in de plakjes deeg (zie foto). Besmeer de randen licht met ei en vouw dicht. Zorg dat de uiteindes onder het broodje zitten. Leg de hartige broodjes verdeeld over 2 vellen bakpapier met ruime afstand op een bakplaat. Besmeer ze licht met het eimengsel en bestrooi met gedroogde tijm. Laat nu rijzen tot ze duidelijk in volume vermeerderd zijn.

Verwarm de oven voor op 230 graden en bak de hartige broodjes in ongeveer 12 minuten tot ze goed goudbruin en gaar zijn. Warm, direct uit de oven zijn deze hartige broodjes met vleesvulling natuurlijk het allerlekkerste. Bewaar ze in plastic zakken of in een afgesloten diepvriesdoos in de koelkast, invriezen kan ook prima. Wil je ze opwarmen? Doe dit dan in een voorverwarmde oven van 180 graden, vanuit de koelkast ongeveer 12 minuten. Ze zullen dan wel iets minder zacht zijn. In de magnetron kan ook prima 1,5 tot 2 minuten afhankelijk van je magnetron.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Varkensvlees
DeelPin14Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Volkoren koeken
Koekjes

Volkoren koeken met gedroogd fruit

Wildkroketten
Ontbijt en lunch

Wildkroketten; een lekker lunchidee!

crispy bloemkool nuggets
Hapjes

Crispy bloemkool nuggets

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Frozen yoghurt snoepjes met bosbessen
Tussendoortje

Frozen yoghurt snoepjes met bosbessen

Cantaloupe meloen in een heerlijke marinade
Nagerecht

Cantaloupe meloen in een heerlijke marinade

frozen yoghurt barks
Tussendoortje

Frozen yoghurt barks met fruit en/of noten

sprotfilets in tempura
Hapjes

Sprotfilets in tempura; Verrassende variant op kibbeling

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Gefrituurde oesterzwammen
Hapjes

Gefrituurde oesterzwammen

Een lekkere snack uit de frituur? Maak eens gefrituurde oesterzwammen. Deze paddenstoelen geef je een heerlijk knapperig jasje! Proeven!

Check het recept of lees de info
Rösti

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen