Pigs in a blanket – Hoe leuk en lekker is het als je een knakworst in een croissantje stopt. Dat is makkelijk maken en lekker snacken voor jong en oud.
Varkentjes in een dekentje
Je zou die croissantjes alleen al willen maken vanwege de naam. De term ‘pigs in a blanket’ staat voor miniknakworstjes die je in een dekentje van croissantdeeg wikkelt. Zo makkelijk te maken dat het geen recept mag heten en erg leuk om eens op een regenachtige dag of op een gezellige familiedag samen met de kinderen te maken. Hoe leuk is het als de kinderen met een trotse glimlach rond gaan met een schaal zelfgemaakte snacks. En zeker weten dat ook echt niemand die ronde overslaat.
Croissantdeeg, voor één keer niet moeilijk doen
Ga je een uitdaging niet uit de weg? Maak dan zelf croissantdeeg, maar het is je vergeven het je als je voor dit recept croissantdeeg uit blik gebruikt. Neem dan het deeg voor minicroissantjes uit de koeling, hier passen de miniknakworstjes mooi in. Je zou hier in verband met de naam ‘pigs in a blanket’ de gewone varkensknakworstjes moeten nemen, maar de kip, rund of vega knakworstjes mogen ook wel, hoor! Pas je de naam dan wel aan?
Met mosterd, curry of ketchup of toch liever dippen?
Je kunt bij ‘pigs in a blanket’ een likje mosterd curry of ketchup over het deeg strijken voor je ze oprolt voor een extra smaakje. Maar als je dan toch makkelijk bezig bent kun je ze ook gewoon alleen oprollen en er eventueel bakjes met dips bij op tafel zetten.
Pigs in a blanket
Print receptIngrediënten voor dit recept
- blikje minicroissantdeeg 24 stuks uit het koelvak
- 24 kleine knakworstjes
- 1 ei
- mosterd, curry of ketchup (optioneel)
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pigs in a blanket:
Maak het blik croissantdeeg open volgens de beschrijving. Rol het deeg uit en snijd de plakjes op de stippellijn door.
Leg op het brede stuk een knakworstje en rol losjes op.
Wil je mosterd of een ander smaakjes toevoegen, strijk dan een klein beetje op het deeg voor je de knakworst erop legt en erin rolt.
Leg de pigs in a blanket op bakpapier.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop het ei los met een klein beetje zout en bestrijk er de croissants mee.
Bak de croissants in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Leg ze op een grote schaal en het feest kan beginnen.
Tafel lekker !!