Volkoren koeken met abrikoos en pruimen – Gezond en ook nog eens superlekker. En een koek die behalve erg lekker ook nog eens verantwoord is. Behalve vruchtensuikers zitten er geen toegevoegde suikers in de volkoren koek met abrikoos en pruimen, omdat je voor de zoete smaak gebruikmaakt van banaan. Verder gebruik je volkorenmeel en gemengde geplette granen, je kunt hier ook havermout voor gebruiken, wat vaak iets makkelijker te vinden is.
Volkoren koeken zijn behalve lekker ook nog eens heel verantwoord!
Het recept voor volkoren koeken is een vrij makkelijk te maken recept. Laat de koeken wel een uurtje staan voordat je ze afbakt, zo kunnen de smaken goed intrekken.
De volkoren koeken zitten vol vezels
De koeken zitten barstensvol vezels. Niet alleen de havermout, maar ook de gedroogde pruimen en abrikozen bevatten erg veel vezels. Dit is goed voor de spijsvertering en ook nog eens erg voedzaam. Ideale koeken dus, voor de lekkere trek, maar waar je ook nog even op door kan tot de volgende maaltijd. Ze zijn dus ook heel geschikt om als tussendoortje mee naar school te geven.
Deze volkoren koeken zitten barstens vol vezels
Volkoren koeken
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 100 gram havermout
- 90 gram volkorenmeel
- 5 gram bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 2 gram zout
- 30 gram zonnebloemolie
- 1 grote rijpe banaan
- 1 ei
- 60 gram gedroogde pruimen
- 60 gram gedroogde abrikozen
Bereidingswijze van dit recept
Volkoren koeken maak je zo:
Meng het meel, de havermout, het zout, kaneel en de bakpoeder door elkaar.
Prak de banaan fijn met een vork of meng ze met het ei met de staafmixer tot moes.
Meng de natte ingrediënten door elkaar.
Snijd of knip de gedroogde vruchten in stukjes. Meng alles door elkaar tot het gelijkmatig gemengd is.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel het deeg in 8 gelijke porties en maak er bollen van. Gebruik hiervoor een ijsknijper, zo heb je direct al mooie bollen en zijn ze allemaal van gelijke grootte. Leg de bollen op het bakpapier en druk iets plat. Verdeel er eventueel nog wat havermout over voor een mooi effect. Laat de koeken een uurtje staan voordat je ze bakt.
Bak de volkoren koeken 15 minuten op 165 graden. Laat ze afkoelen op een rooster.
Tafel lekker !!