• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, mei 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Tussendoortje

Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje

Met dit recept verwerk je aardbeien die je overhoudt tot een nieuwe lekkernij

door Connie Derks
in Tussendoortje
0
2
Waterijs van aardbeien

Waterijs van aardbeien – een portie fruit als ijsje dat wil toch iedereen?

We noemen het waterijs, maar eigenlijk is het veel meer dan dat, het is ijs van puur fruit. Dat kan met heel veel fruit en dus ook met aardbeien. Aardbeienijsjes dus die jij ook echt wil maken. Als je eenmaal ijsvormpjes hebt, maak je met gemak de lekkerste ijsjes die ook nog eens gezond zijn.

Is je kind geen liefhebber van vers fruit? Dan is dit een ideale oplossing want een ijsje lusten ze vast wel. Maar niet alleen kinderen houden van ijsjes, met warm weer lust iedereen wel een ijsje, misschien moet je nog wel meer vormpjes gaan halen als je eenmaal de smaak te pakken hebt.

Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje

Het meeste fruit is van zichzelf vrij zoet en vaak is suiker toevoegen niet nodig. Wil je toch liever een zoet ijsje? Voeg dan een stukje rijpe banaan toe want die is ook heerlijk zoet. En als banaan niet echt je smaak is, dan kun je altijd nog kiezen voor een beetje honing om het waterijs van aardbei een zoetere smaak mee te geven.

Citroen, altijd doen!!

Waterijsjes worden veel lekkerder met een klein beetje citroen, de citroen geeft alle soorten fruit een opfrisser, het geeft meer diepte aan de smaak en is lekker verfrissend zonder dat je echt citroen proeft.

Hoeveel fruit heb je nodig? Gebruik water om te meten

Om niet te veel fruit te gebruiken kun je het beste de inhoud van een vormpje vullen met water. Dit weeg je en zo weet je dan ongeveer hoeveel fruit je nodig hebt. De maten van vormpjes willen onderling nogal eens verschillen.

De vulling die over is, kun je trouwens altijd nog gebruiken als smoothie of in de yoghurt, maar het is beter om ongeveer te maken wat je nodig hebt om verspilling tegen te gaan.

Waterijs van aardbeien maken; dit is de basis:

Voor iedere 100 gram fruit gebruik je een theelepeltje citroensap en eventueel een klein stukje banaan of een theelepeltje honing, afhankelijk van hoe zuur het fruit is en hoe zoet je het waterijs wil hebben. Bij gemengde smaken waterijs gaan we altijd uit van 50% aardbei en 50% ander fruit.

Maak het fruit schoon en doe het in een hoge beker. Zet er de staafmixer in en maal het helemaal tot een gladde puree. Aardbeien bevatten pitjes die normaal niet opvallen, maar als je ze pureert vaak wel. Je kunt er dan voor kiezen om het sap te zeven, houdt er dan wel rekening mee dat je iets meer fruit nodig zal hebben door verlies van het zeven.

Lekkere variaties met aardbei zijn: 

  • sinaasappel
  • banaan
  • mango
  • ananas
  • meloen
  • framboos
  • gekookte rabarber

De ijsjes op de foto zijn van links naar rechts puur aardbei, aardbei met 50% banaan en aardbei met 50% sinaasappel. Het verschil in kleur is erg klein, de textuur van het waterijsje met banaan is iets romiger.

Maak het net een beetje spannender

(verse kruiden / vanille / alcohol)

Je kunt de smaken van waterijs van aardbei ook een beetje spannender maken door kruiden zoals munt, citroenmelisse of basilicum toe te voegen. Hak die verse kruiden fijn met een mes en voeg ze later toe, meng ze er liever niet met de staafmixer door. Wees wel voorzichtig met het gebruik van verse kruiden want het overheerst snel.

Vanille is ook een lekkere smaakmaker bij aardbeien, dit kun je toevoegen door vanillesuiker te gebruiken. En wat dacht je van een klein beetje limoncello of andere likeur. Ook hier geldt: niet te veel! Want alcohol bevriest niet en je wil natuurlijk wel dat je ijsje bevriest!

Tafel lekker !!

aardbeien recepten

Aardbeien recepten – De allerlekkerste met Hollandse aardbeien

Op veel bewerkte producten prijkt een foto van aardbeien maar het smaakt er niet naar. Met deze aardbeien recepten proef je ze wel.

Tags: Fruit
DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

koningsdag truffels
Tussendoortje

Koningsdag truffels; Een oranje verrassing bij de thee

Volkoren koeken
Koekjes

Volkoren koeken met gedroogd fruit

Wildkroketten
Ontbijt en lunch

Wildkroketten; een lekker lunchidee!

hartig broodje met vleesvulling
Tussendoortje

Hartige broodjes met een vleesvulling

crispy bloemkool nuggets
Hapjes

Crispy bloemkool nuggets

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Frozen yoghurt snoepjes met bosbessen
Tussendoortje

Frozen yoghurt snoepjes met bosbessen

Cantaloupe meloen in een heerlijke marinade
Nagerecht

Cantaloupe meloen in een heerlijke marinade

Reacties 2

  1. Vera says:
    4 dagen geleden

    ” Njammie” zegt mijn kleinzoon bij het proeven van dit aardbeienijsje…. En dan heb je geen tweede mening nodig

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      4 dagen geleden

      Een kleinzoon met smaak dus 😉

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

achttien − twee =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Pasta met zalm saffraan en spinazie
  • De perfecte gehaktbal
  • Lavas
  • Hoe vaak eet jij thuis vis? En dan bedoelen we niet de afgehaalde kibbeling.
  • Geschilde asperges of ongeschilde asperges

Uitgelicht

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.

Check het recept of lees de info
courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

asperges met vis

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met gerookte zalm

Recept in de picture

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

De lekkerste snack? Dat zijn beslist deze nacho's uit de oven. Je maakt ze met verse ingrediënten en een heerlijke zelfgemaakte kaassaus!

Check het recept of lees de info
Gebakken langoustines

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Aardappelen met rozemarijn en knoflook

Aardappelen met knoflook en rozemarijn

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep
  • Guido op Verse aspergesoep
  • Connie Derks op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Susanne Hermsen op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Elise de Haan op Stamppot met spinazie en bospeen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen