Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Uiensoep met opperdoezers

0 378

Vier het seizoen met de unieke Opperdoezer Ronde en sjalotten van de nieuwe oogst.

  • 400 gram sjalotten
  • 3 Opperdoezer Ronde aardappelen
  • 100 gram geraspte Edammerkaas
  • ca. 50 gram boter
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • 1 liter bouillon
  • peper

Snijdt de sjalotten grof en snipper deze. Schil de Opperdoezer aardappelen, was ze en verdeel ze in blokjes. Smelt 50 gram boter, fruit hierin de sjalottensnippers en voeg de aardappelblokjes toe.  Bestrooi het aardappel-sjalotmengsel met ½ eetlepel paprikapoeder.Schep goed om en bak zachtjes 3-4 minuten. Giet er 1 liter bouillon bij en voeg peper naar smaak toe. Kook de soep zachtjes 10 – 15 minuten. Proef of de aardappelblokjes beetgaar zijn. Roer van 100 gram grof geraspte Edammerkaas door de helft door de soep en strooi de rest van deze kaas voor het serveren over de soep.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer