• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, augustus 19, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Curry

Vadouvan yoghurt curry met kip

door Redactie
in Curry, Recepten, Vleesgerechten
0
0
Vadouvan yoghurt curry met kip

Vadouvan yoghurt curry met kip – Vadouvan is inmiddels al een tijdje helemaal ‘hot’ in horeca-land en je zult steeds vaker op de menukaarten iets tegen kunnen komen met vadouvan; schuimpje van, gemarineerd of gestoofd  in, met vadouvan mayonaise, vadouvan olie, etcetera.
En wat is dat dan vadouvan? Het is een specerijenmengsel. Van oorsprong een gefermenteerd, grof specerijenmengsel, bijna een pasta en wel een kruidenpasta met Indiase roots. Het werd met name in Frankrijk heel populair en daarmee ook aangepast aan de Franse keuken. Net als met al die specerijenmengsels het geval is, iedere familie heeft zijn eigen ‘geheime’ recept voor vadouvan.  Tegenwoordig is de droge versie ervan in zwang, want die is lekker makkelijk in het gebruik. Het is een specerijenmengsel vergelijkbaar met kerriepoeder. Kerrie is immers ook een samengesteld goedje. De droge vadouvan kan je sinds kort in de Nederlandse supermarkt vinden, in het rijtje van de andere Original Spices by Jonnie Boer.

Vadouvan is een milde kerrie die is samengesteld uit uienpoeder, uienstukjes, mosterdzaad, knoflookgranulaat, kurkuma, kardemom, fenegriek-, komijn- en venkelzaad, dragon, kruidnagel, laurier en rozenblaadjes. Je kunt vadouvan voor van alles en nog wat gebruiken; vervang de standaard kerrie die je gebruikt eens door vadouvan….

Je kunt vreselijk culinair aan de slag gaan met vadouvan, maar ik heb dit recept zo eenvoudig mogelijk gehouden,  voor hen die vadouvan nog niet kennen. Het vega bloemkoolgerecht met vadouvan mayonaise dat je hier kunt vinden, is misschien al gek genoeg voor je 🙂

Kippendijen

Kippendijen; een veelzijdig stukje kip

Kipkarbonades, kippendijfilet en kippendijen, allemaal verschillende namen voor het bovenste deel van de kippenpoot. Wat is het verschil?

Vadouvan yoghurt curry met kip

  • Vadouvan yoghurt curry met kip500-600 gram kippendijen
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 ui, fijngehakt
  • vadouvan, 1 el + 1 tl
  • 300 ml Turkse of Griekse yoghurt
  • 50 gram amandelpoeder (gemalen amandelen)
  • 1 el rozenwater*
  • peper en zout
  • ½ bosje koriander, blaadjes grof gehakt

Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak de uisnippers zacht op een matig vuur. Doe 1 eetlepel vadouvan bij de ui en bak even kort mee. Leg de kippendijen in de pan en bak ze kort aan alle kanten aan.

Giet de yoghurt en het rozenwater bij de kip en roer alles om. Schraap ook het aanbaksel van de bodem los. Roer de gemalen amandelen erdoor en ½ theelepel zout. Laat de kip vervolgens op een zacht vuurtje, met de deksel op de pan garen in 10 tot 15 minuten.

Roer er vlak voor je de kip serveert nog 1 theelepel vadouvan door en breng de vadouvan yoghurt curry op smaak met peper en zout. Schep de korianderblaadjes erdoor. Houd een paar blaadjes achter voor de garnering.

Lekker met rijst en/of linzen, naan of een ander platbrood. Wij aten er iets gezoete snijbonen bij, maar je kunt bijvoorbeeld ook sperciebonen of bloemkool nemen.

*Rozewater kost bijna niks en is te koop in toko’s en islamitische winkels.

Je kunt de vadouvan-yoghurtcurry nog ‘zwoeler’ maken door er extra kardemom aan toe te voegen en/of gewelde rozijntjes mee te laten trekken.  Kardemompeulen (2 à 3 stuks) direct aan het begin met de vadouvan meegeven of ½ theelepel kardemompoeder gelijktijdig met de yoghurt toevoegen.

Klik hier om direct naar de website van Euroma Original Spices te gaan.

Tags: CurryIndiaVleeswereldgerechtenZuivel
DeelPin15Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Tartiflette
Ovenschotel

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle
Nagerecht

Ananas soufflé met verse ananas

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Gebakken tong met kruidensaus
Visgerechten

Gebakken tong met kruidensaus

broccoli-brie quiche
Quiche

Broccoli-brie quiche; Lekker vegetarisch

Ovenschotel met rundergehakt
Ovenschotel

Ovenschotel met rundergehakt; een stevige maaltijd!

bechamel van bloemkool
Saus

Bechamel van bloemkool

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Deze veelzijdige Griekse salade zet de smaak van de zon op tafel. Een eenvoudige Griekse salade kan dan ook echt een topper op tafel zijn.

Check het recept of lees de info
Tartiflette

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle

Ananas soufflé met verse ananas

Handige kooktips

Tête de Moine
Kookschool

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Tête de Moine, kaas met krullen! Een bijzondere Zwitserse kaas, met een heerlijke smaak, die wordt geschaafd in prachtige krullen!

Check het recept of lees de info
Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Tong bakken doe je zo

Tong bakken doe je zo

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor Janssen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen