Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Ouderwets lekkere vanillepudding

2 8.848

Zoals alles wat je zelf maakt is deze home made vanillepudding ook veel lekkerder dan die uit een pak. Lekker vol en romig van smaak! Combineer de pudding ook eens met koekjes of (gepureerd) fruit.

Bewaartip: dek de kom of puddingvorm af met plastic folie. Leg het folie direct op de pudding. Zo voorkom je velvorming.

Vanillepudding:

  • 5 dl melk
  • 1 dl slagroom
  • 5 eierdooiers
  • 2 vanillepeulen
  • 80 gram suiker
  • 2 flinke eetlepels maïzena

Verhit melk en slagroom in een pannetje met dikke bodem. Snij de vanillepeulen doormidden en schraap het binnenste (het merg) eruit. Voeg zowel peulen als merg toe aan de melk. Klop de eierdooiers los met het suiker en de maïzena. Als de melk kookt, vis je de peulen eruit. Voeg een flinke scheut hete melk toe aan de eierdooiers en roer door elkaar. Giet het mengsel in de pan. Zet het vuur zo laag mogelijk. Laat de vanillepudding nog een halve minuut op het vuur staan. Blijf goed roeren. Giet de pudding over in een grote kom of enkele kleintjes. De vanillepudding is zowel warm als koud erg lekker.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Goeiegoesting zegt

    Ik vond als kind dat lekkere harde velletje juist het lekkerst. Ik at de pudiing eronder eerst en bewaarde het lekkerst voor het laatst 🙂

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer