Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Vegetarische hamburgers maken

Deze vegetarische hamburgers zijn geen zielig alternatief voor ‘echte’ hamburgers. Ze zijn vol van smaak, knapperig en zelfgemaakt.

0 777

Vegetarische hamburgers maken – Weg met de smakeloze, gummi-achtige ‘vleesvervangers’. Deze vegetarische hamburgers hebben bite, zijn bijzonder smakelijk en ook in trek bij die-hard carnivoren. Verantwoord junk-food!


Vegetarische hamburgers maken

Voor 4 vegetarische hamburgers

  • 1 blikje van 400 ml. witte bonen, reuze- of boterbonen
  • 2 flinke eetlepels instant-havermout
  • 1/3 blokje vegetarische groentebouillon
  • 1 el ketchup
  • een paar druppels maggi
  • 1 teentje knoflook
  • 3 à 4 el paneermeel, broodkruim of verkruimelde beschuitjes
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie en/of een klontje boter

Verder nog nodig

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 tomaten
  • een paar blaadjes sla
  • mayonaise
  • ketchup

Meng de havermout met ongeveer 50 ml. gekookt water. Pureer de bonen (bijvoorbeeld met een pureestamper) en voeg de havermout toe. Verpulver het stukje bouillonblokje en pers het teentje knoflook fijn. Voeg de knoflook, ketchup, maggi,  en bouillonpoeder toe en breng naar eigen inzicht op smaak met wat peper en zout. Doe er dan net zoveel paneermeel, broodkruim of beschuit bij totdat je een redelijk stevige massa krijgt. Verdeel de massa met natte handen (dan plakt het niet) in 4 gelijke ballen, en plet ze tot burgers. Wentel ze in het resterende paneermeel en leg ze even in de ijskast, zodat ze wat opstijven.

Was ondertussen de sla, slinger de sla weer droog (natte blaadjes zijn niet lekker bij een hamburger) en zoek een paar mooie blaadjes uit. Was ook al vast de tomaten en snijd ze in plakjes. Snijd tenslotte vast de broodjes door de helft.

Bak ze in een koekenpan, op een middelmatig vuurtje, waarin je olijfolie en/of de boter hebt gedaan. Een paar minuten aan beide kanten.

Tijdens het bakken kun je de broodjes in de broodrooster roosteren. Zelf vind ik zo’n knapperig broodje een stuk lekkerder dan een klef broodje, maar dat moet iedereen voor zich weten.

Besmeer de onderkant met mayonaise, een blaadje sla en vervolgens de hamburger. Voeg daar nog tomaatjes en ketchup aan toe en doe het kapje er op. Zet er eventueel nog een (leuk) prikkertje in om de boel bij elkaar te houden.

Hmmmm!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer