Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Quiche met vegetarische balletjes, champignons en prei

0 753

Quiche met vegetarische balletjes, champignons en prei; Hoofdgerecht voor 4 personen

Deeg:

  • 150 g boter
  • 300 g bloem
  • 2 eieren
  • mespuntje zout

Vulling:

    • 2 a 3 preien
    • ½ doosje champignons, klein gesneden
    • 1 pakje vegetarische balletjes, klein gesneden
    • 4 eieren

  • 200 ml Alpro soya cuisine
  • zout
  • versgemalen peper
  • nootmuskaat
  • 100 g geraspte kaas

 

Extra nodig

  • taartvorm van 25 cm doorsnede +bakpapier

Bereiding:
Snijd voor het deeg de boter in blokjes en kneed samen met de bloem, eieren en het zout tot een deeg, laat circa 2 uur in de koelkast rusten en rol het met de deegroller uit.
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Bekleed de ingevette quichevorm met het deeg en prik in met een vork.
Maak de prei schoon en snijd ze in ringetjes. Snij de champignons in stukjes. Bak de prei samen met de champignons en de vegetarische balletjes in een koekenpan aan. Klop in een kom de eieren met de Alpro soya cuisine los. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verdeel de vegetarische balletjes, champignons en de prei over het deeg en bestrooi met de kaas Schenk het eimengsel erover.

Bak de quiche in circa 25 minuten gaar en goudbruin middenin de voorverwarmde oven.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer