• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, februari 26, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Vegetarische Rijstschotel | Pannetje vol verse groenten

door Redactie
in Recepten, Rijstgerechten
0
3
Vegetarische Rijstschotel | Pannetje vol verse groenten

Vegetarische Rijstschotel voor versliefhebbers! – Ben jij ook lyrisch van het werken met verse ingrediënten? Hou je van Lekker Tafelen en ben je graag vaste klant bij een goede groenteman? Maak dan deze vegetarische rijstschotel maar eens. Eén en al vers en één en al geur. Een heerlijk gerecht om te maken, barstensvol gezonde ingrediënten. De potten rijstsaus blijven na het maken van dit gerecht voor altijd bij de supermarkt staan. Laat de plofkip maar liggen, we gebruiken verse feta in deze rijke rijstsaus. Laat dat kippetje maar scharrelen, je mist ‘m echt niet in je maaltijd!

Goed, ben ik te enthousiast? Ik snap het, ik zal je snel de feiten vertellen.

Vegetarische Rijstschotel

Porties: 4 pers
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 courgettes
  • 3 flinke tomaten
  • 2 rode uien
  • 1/3 deel van een knolselderij
  • handje vol verse tijm
  • handje vol verse bieslook
  • handje vol verse peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • scheutje sojasaus
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • flink stuk feta (ong. 200 gram)
  • 250 ml groenten bouillon
  • 300 gram witte rijst

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je deze vegetarische rijstschotel:

Was de tomaten en courgettes. Snijd in blokjes van gelijke grootte. Pel en snipper de rode uien grof. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van ongeveer dezelfde grootte als de courgette- en tomatenblokjes. Was de kruiden en laat goed uitlekken. Knip de peterselie fijn. Rits de tijm blaadjes van de steeltjes en snijd de bieslook klein. Snij de feta in kleine blokjes.

Kook ondertussen de rijst, zoals je gewend bent.

Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin eerst de knolselderij tot deze bijna zacht is. Voeg courgette en rode uien toe. Bak ong. 1 minuut mee. Voeg de tomaten toe en roerbak nog 1 minuut. Doe de bieslook, tijm en tomatenpuree bij de groenten en schep goed om. Blus af met de 250 ml groenten bouillon. Laat eventjes een paar minuutjes doorkoken. Breng op smaak met een flinke scheut sojasaus. Schep de blokjes feta door het gerecht.

Giet de rijst af en serveer met de verse saus. Garneer met wat peterselie.

Tafel lekker!!

Tags: Groente - KnolgroentenKaas - FetaKleurrijk koken
DeelPin19Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

pastinaak
Specials

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Aardpeer
Specials

Aardpeer; niet heel mooi, wel erg lekker

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

kroketjes van pastinaak
Hapjes

Kroketjes van pastinaak en kastanjes

Dip van feta en citroen
Saus

Heerlijke dip van feta en citroen voor de borreltafel

Reacties 3

  1. David de Beer says:
    3 jaar geleden

    Leuk recept en ook niet echt lastig.
    Dat kun je vaker maken en dan zijn de volgende smaakvariaties misschien wel geslaagd:
    – vervang de feta door panir/paneer. Dat is een kaas die je van te voren in wat olie kunt bakken;
    – korianderblad ipv peterselie;
    – ipv bieslook een keertje een theelepel nigella-zaad.

    Zoals je kunt lezen, is er geen zout toegevoegd. Japanse sojasaus zoals Kikkoman is bremzout en dient als smaakmaker éń´áĺś´vervanger van keukenzout.
    Er is ook een zoutarmere versie te koop (groene dop), die is voor de huidige zoutnorm al aan de stevige kant. Daarin zit wel extra suiker. Wil je dat niet, kun je bij een bio-super terecht: die verkopen ook zoutbeperkte versies zonder suiker. Neem daar dan meteen wat panir mee.

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      3 jaar geleden

      Dat klinkt als heerlijke combinaties David! Leuk dat je ze deelt! En de Kikkoman heb ik natuurlijk in beide varianten in m’n kastje staan. De zoutarme versie gebruik ik alleen als ik de basic te krachtig vind.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

Quiche Lorraine is een echte Franse klassieker. Gevuld met prei ( of bosuien ) en gerookte spekblokjes. Ideaal als je...

Lees verder
Shakshuka

Shakshuka ( in saus gepocheerde eieren )

Bavarois van kwark met mandarijn

Bavarois van kwark met mandarijn

Handige kooktips

rijpe mango
Kookschool

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Waar moet je op letten bij het kopen van een rijpe mango. Gebruik hiervoor je zintuigen, kijk, voel en ruik...

Lees verder
Hangop zelf maken recept

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Roux basisrecept

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • benjaminschot op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • Redactie op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Ellen op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen