Vegetarische spiezen met halloumi en groenten – Spiezen op de barbecue kennen we allemaal. Maar wees eens eerlijk? Hoe vaak ligt er bij jou een vegetarische spies op de barbecue of in de grillpan? Met deze vegetarische spiezen met halloumi en groenten heb je een topper. Iedereen op jouw barbecuefeest gaat dit lekker vinden.
Verse ingrediënten
Het leuke van koken met verse ingrediënten is dat je kleuren en smaken kunt combineren aan een spies. Je kunt er volledig je eigen draai aan geven. Wat dacht je van deze spiezen met hartige halloumi, kleurrijke paprika’s en courgette. Om het lekker fris en zomers te maken gebruiken we citroen. We zeggen zomers, maar je kunt de vegetarische spiezen met halloumi en groenten natuurlijk ook eerder of later in het jaar op de barbecue leggen. Of, als het geen weer is om te barbecueën, je bakt ze gewoon in een grillpan.
Handige tip met halloumi
Ken je halloumi al? Deze kaas, gemaakt van meerdere melksoorten, heeft de mooie eigenschap dat die niet zo snel smelt. Daarmee kun je dit kaasje makkelijk frituren, grillen en bakken. Sommigen vinden halloumi te zout. Dat kun je heel makkelijk oplossen. Week de plakjes halloumi eerst in water. Je verwijdert daarmee “overtollig” zout en je krijgt er een milder smakende halloumi voor terug. Dep de halloumi na het weken wel even droog voor je ze aan spiezen rijgt om te bakken.
Vegetarische spiezen met halloumi en groenten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram halloumi, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in stukken gesneden
- 1 gele paprika, in stukken gesneden
- 1 courgette, in plakjes gesneden
- een handvol cherrytomaten
- 4 eetlepels olijfolie
- zout en peper, naar smaak
- een handvol peterselie
- een handvol basilicum
- 30 gram Parmezaanse kaas
- Sap van een halve citroen
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel gedroogde oregano
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je vegetarische spiezen met halloumi en groenten:
Snijd de halloumi in blokjes en snijd de paprika’s en courgette in stukken.
Rijg afwisselend de halloumi, paprika, courgette en tomaten aan houten spiezen. Zorg ervoor dat je de halloumi en groenten gelijkmatig verdeelt.
Verwarm een grillpan of barbecue voor op middelhoog vuur. Bestrijk de spiesen met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met gedroogde oregano, zout en peper naar smaak.
Grill de halloumi spiezen ongeveer 4 minuten aan elke zijde, of tot de kaas lichtbruin en knapperig is en de groenten gegrild zijn.
Terwijl de halloumi spiezen grillen, kun je het sausje maken. Voeg de peterselie, basilicum, Parmezaanse kaas, oregano, knoflook en 2 eetlepels olijfolie samen. Pureer het tot een sausje.
Zodra de halloumi spiezen gaar zijn en mooie grillstrepen hebben, haal je ze van de grill.
Serveer het sausje bij de vegetarische spiezen met halloumi en groenten.
Dit gerecht is heerlijk als hoofdgerecht of als onderdeel van een zomerse barbecue. Geniet ervan!
Tafel lekker !!