• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, september 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Vegetarische spiezen met halloumi en groenten

door Charlotte Domen
in Recepten
0
0
Vegetarische spiezen met halloumi en groenten

Vegetarische spiezen met halloumi en groenten – Spiezen op de barbecue kennen we allemaal. Maar wees eens eerlijk? Hoe vaak ligt er bij jou een vegetarische spies op de barbecue of in de grillpan? Met deze vegetarische spiezen met halloumi en groenten heb je een topper. Iedereen op jouw barbecuefeest gaat dit lekker vinden.

Verse ingrediënten

Het leuke van koken met verse ingrediënten is dat je kleuren en smaken kunt combineren aan een spies. Je kunt er volledig je eigen draai aan geven. Wat dacht je van deze spiezen met hartige halloumi, kleurrijke paprika’s en courgette. Om het lekker fris en zomers te maken gebruiken we citroen. We zeggen zomers, maar je kunt de vegetarische spiezen met halloumi en groenten natuurlijk ook eerder of later in het jaar op de barbecue leggen. Of, als het geen weer is om te barbecueën, je bakt ze gewoon in een grillpan.

Handige tip met halloumi

Ken je halloumi al? Deze kaas, gemaakt van meerdere melksoorten, heeft de mooie eigenschap dat die niet zo snel smelt. Daarmee kun je dit kaasje makkelijk frituren, grillen en bakken. Sommigen vinden halloumi te zout. Dat kun je heel makkelijk oplossen. Week de plakjes halloumi eerst in water. Je verwijdert daarmee “overtollig” zout en je krijgt er een milder smakende halloumi voor terug. Dep de halloumi na het weken wel even droog voor je ze aan spiezen rijgt om te bakken.

Vegetarische spiezen met halloumi en groenten

Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram halloumi, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in stukken gesneden
  • 1 gele paprika, in stukken gesneden
  • 1 courgette, in plakjes gesneden
  • een handvol cherrytomaten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout en peper, naar smaak
  • een handvol peterselie
  • een handvol basilicum
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • Sap van een halve citroen
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel gedroogde oregano

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je vegetarische spiezen met halloumi en groenten:

Snijd de halloumi in blokjes en snijd de paprika’s en courgette in stukken.

Rijg afwisselend de halloumi, paprika, courgette en tomaten aan houten spiezen. Zorg ervoor dat je de halloumi en groenten gelijkmatig verdeelt.

Verwarm een grillpan of barbecue voor op middelhoog vuur. Bestrijk de spiesen met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met gedroogde oregano, zout en peper naar smaak.

Grill de halloumi spiezen ongeveer 4 minuten aan elke zijde, of tot de kaas lichtbruin en knapperig is en de groenten gegrild zijn.

Terwijl de halloumi spiezen grillen, kun je het sausje maken. Voeg de peterselie, basilicum, Parmezaanse kaas, oregano, knoflook en 2 eetlepels olijfolie samen. Pureer het tot een sausje.

Zodra de halloumi spiezen gaar zijn en mooie grillstrepen hebben, haal je ze van de grill.

Serveer het sausje bij de vegetarische spiezen met halloumi en groenten.

Dit gerecht is heerlijk als hoofdgerecht of als onderdeel van een zomerse barbecue. Geniet ervan!

Tafel lekker !!

DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

salsa van komkommer en appel
Recepten

Salsa van komkommer en appel

Halloumi salade met vijgen
Salade

Halloumi salade met vijgen

pompoen ovenschotel
Ovenschotel

Pompoen ovenschotel

Bloemkoolsoep
Maaltijdsoep

Bloemkoolsoep, gooi het kookwater nooit weg!

Tarte Tatin van rode bietjes
Lunch

Tarte Tatin van rode bietjes

Pompoen havermout wafels
Recepten

Pompoen havermout wafels

Pompoen met bietjes uit de oven
Bijgerecht

Pompoen met bietjes uit de oven

Spitskool met miso
Bijgerecht

Spitskool met miso uit de wok; o, van zelf gesneden spitskool

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Karnemelk: een zuivelproduct waar je veel meer mee kan dan alleen maar drinken, gebruik het ook eens om mee te koken en te bakken.

Check het recept of lees de info
Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Recept in de picture

salsa van komkommer en appel
Recepten

Salsa van komkommer en appel

Neem een zak tortillachips en serveer met een salsa van komkommer en appel. Dit is echt een gangmaker met het motto: Lekker Gezellig Tafelen.

Check het recept of lees de info
scharrelkip in sinaasappel marinade

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Mosselen met room en limoncello

Mosselen met room en limoncello; lekker!

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen