• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, september 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Lunch

Vegetarische wraps met volop verse groenten en een avocadodip

door Redactie
in Lunch, Recepten
0
0
Vegetarische wraps

Vegetarische wraps met volop verse groenten en een avocadodip – Wraps zijn razend populair, maar waarom eigenlijk? Mogelijk doen ze ons een beetje aan onze eigen boterhammen denken. Je kunt ze vullen met alles wat je over hebt in je koelkast, maar je kunt ze ook vullen met een smaakcombinatie die jij gewoon lekker vindt. Eén van de meest populaire vullingen is waarschijnlijk wel de combinatie van zalm en roomkaas. Toch wil ik met deze wrap echt een stapje verder.

Vegetarisch – Dus geen vlees of vis!

Als niet vegetariër consumeer je waarschijnlijk heel veel vlees zonder dat je het soms zelf in de gaten hebt. Denk aan een plak boterhamworst of een plak ham, maar ook de spekjes in een maaltijd en de knakworstjes bij de lunch of op de borreltafel. We weten inmiddels allemaal dat we minder vlees zouden moeten consumeren. En als je vlees eet, doe het dan goed. Kies dan voor kwaliteit. Gezien de hogere prijs van kwalitatief goed vlees zal je dus keuzes moeten maken.

Meer groenten is goed voor je

Een nieuwe trend is dat we meer groenten gaan eten. Maar doen we dat ook echt? Onderzoeken tonen aan dat we nog steeds onze dagelijkse benodigde hoeveelheid groenten niet halen. Onlangs werd deze ook nog eens opgeschroefd van 200 naar 250 gram per persoon per dag. Als ik dan terugpak op mijn vergelijking van de wrap en de boterham kunnen we wel concluderen dat we als snel uitgedacht zijn met groenten op de boterham. Op de één of andere manier daagt een wrap veel meer uit om gevuld te worden met verse groenten. Hoewel dat ook heel vaak op de boterham kan, zeggen wij: Doen! Pak die wrap en vul die dan in ieder geval met volop verse groenten. Hieronder tref je mijn recept, maar daag jezelf gerust uit en maak je eigen combinaties. Bijna alles is mogelijk.

Verrassend met een dip

De wrap kun je zo serveren, maar met een dip wordt het feest nog veel groter. Daarom voeg ik aan deze vegetarische wraps een avocadodip toe. Het geeft net dat extraatje op tafel waardoor ook de kinderen het heel erg leuk gaan vinden. De groenten zijn ineens geen probleem meer. Heel veel moeite is het niet, de avocadodip is zo gemaakt.

Vegetarische wraps met volop verse groenten

Voor 8 wraps

  • 8 meergranen wraps
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1/2 courgette
  • 4 wortels
  • 1 stengel bleekselderij
  • 4 tomaten
  • voor het besmeren van de wraps
  • 200 gram roomkaas
  • 1 kleine peper (anders een halve)
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram geraspte kaas

Snijd alle groenten klein en bak dit ongeveer 5 minuten in een koekenpan. Ondertussen kan je het smeersel wat je op de wraps smeert klaar maken. Snijd de peper (zonder pitjes) in stukjes, pers de knoflook. Doe de rode peper stukjes, roomkaas en de knoflook bij elkaar in een bakje en pureer dit tot een mooi glad mengsel. Besmeer de wraps met het mengsel, doe hier de groenten uit de pan overheen en maak het af met de geraspte kaas. Rol de wraps op en doe ze dan in de ovenschaal. Doe ze dan 10 minuten in de oven op 180 graden.

Avocadodip

1 avocado

1 theelepel sambal

1 teentje knoflook

1/2 citroen of limoen

Snijd de avocado door de midden en en haal het vruchtvlees eruit, doe dit in een bakje of kommetje. Doe hier een theelepelsambal bij, de uitgeperste teen knoflook en het sap van den halve citroen of limoen. Meng alles met een vork goed door elkaar en je hebt een heerlijke avocado dip.

DeelPin61Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

Tarte Tatin van rode bietjes
Lunch

Tarte Tatin van rode bietjes

Gebakken appel op brood
Lunch

Gebakken appel op brood

Oesterzwammen op toast
Lunch

Oesterzwammen op toast

smoothie met banaan
Specials

Smoothie met banaan

warm knoflookbrood met brie en gebakken champignons
Lunch

Warm knoflookbrood met brie en gebakken champignons

Omelet met spinazie
Lunch

Omelet met spinazie, zalm en kaas

gezonde sandwich met peer
Lunch

Gezonde sandwich met peer en ham

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Karnemelk: een zuivelproduct waar je veel meer mee kan dan alleen maar drinken, gebruik het ook eens om mee te koken en te bakken.

Check het recept of lees de info
Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Recept in de picture

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Een hele kip op tafel? Maak eens deze scharrelkip in sinaasappel marinade. Heerlijk bruin gebakken met zo'n krokant velletje. Hmmm

Check het recept of lees de info
Mosselen met room en limoncello

Mosselen met room en limoncello; lekker!

walnoten roomboter koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit de oven

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen