Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Venkel doperwtenquiche

De quiche is makkelijk te maken en kan zelfs al een dag van te voren gemaakt worden wanneer je bijvoorbeeld een grotere groep te eten krijgt.

0 396

Venkel doperwtenquiche – Deze quiche met doperwten en venkel heeft een heerlijk frisse en zomerse smaak en combineert goed met een lichte zomerwijn. De taart is makkelijk te maken en kan zelfs al een dag van te voren gemaakt worden wanneer je bijvoorbeeld een grotere groep te eten krijgt. De quiche is het lekkerst wanneer deze lauwwarm is.


Venkel doperwtenquiche

  • 1 venkelknol
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 200 g brie
  • 50 g blauwschimmel kaas (bijv. gorgonzola)
  • 100 ml (soja) kookroom
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 3 – 4 el olijfolie
  • 5 plakjes filodeeg
  • peper en zout
  • Quichevorm met een doorsnee van 24 cm

Bereiding venkel doperwtenquiche

Venkelquiche met doperwtenVerwarm de oven voor op 200°C. Prak de kaas met een vork zodat het brokjes worden. Giet dan de kookroom en een eetlepel olijfolie erbij een roer alles met de vork goed door elkaar. Het hoeft geen glad mengsel te zijn maar het moet wel een geheel vormen. Laat de erwtjes ontdooien en snijd de helft van de venkel in grove stukken. Roer dit door het kaasmengsel met de uitgeperste teentjes knoflook en fijngesneden blaadjes van de rozemarijntakjes. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Vet de quichevorm in met een eetlepel olie en bekleed met de filodeeg. Bedek de vorm zodat er nog ongeveer drie centimeter deeg over de rand hangt. Vul dit met het kaasvenkel mengsel en bekleed de zijkanten van de quiche dan met het overhangende filodeeg. Leg het deeg een beetje losjes neer. Snijd de andere helft van de venkel in plakken en bekleed de bovenkant van de quiche hiermee. Bestrijk de filodeegrand en de venkel met de rest van de olie. Zet de taart 35 minuten in het midden van de oven. Laat de taart vijf tot tienminuten afkoelen voordat je het serveert. Als je de quiche uit zijn vorm wilt halen doe dit dan heel voorzichtig want filodeeg breekt heel gemakkelijk.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer