- 1 venkelknolletje
- boter of margarine
- 1/4 dl droge witte wijn
- 50 gram gorgonzola
- 3/4 dl melk
Maak de venkel schoon, bewaar het fijne groen. Snijd de knol in plakken van ca. 3/4 cm dik. Smelt 15 gram boter in een pan. Wentel de plakken venkel erdoor. Voeg de wijn toe en smoor de plakken venkel met het deksel op de pan in ca. 5 minuten beetgaar. Neem de plakken met een schuimspaan uit het vocht en laat ze boven de pan uitlekken. Leg ze op een stuk dubbelgevouwen keukenpapier en dep ze goed droog. Bewaar het stoofvocht. Bak de plakken venkel in bakvet snel aan beide kanten bruin. Roer het stoofvocht van de venkel en de melk door het bakvet. Roer de aanbaksels los. Voeg de gorgonzola toe en laat de kaas al roerende smelten. Laat de saus eventueel nog iets inkoken tot ze lichtgebonden is.