Bijgerecht voor 4 personen.
- 3 venkelknollen
- 3 eetlepels citroensap
- peper en zout
- nootmuskaat
- 70 gram boter
- 40 gram bloem
- 0,5 liter melk
- 50 gram geraspte oude kaas
- worcestersaus
- 2 eieren
- 3 eetlepels witte wijn
Snijd de stengels en een stukje van het wortelgedeelte van de venkelknollen af. Was de knollen en snijd ze overlangs 4 keer door. Breng 1 liter water met citroensap, 1 theelepel worcestersaus en een snufje zout aan de kook. Leg hier de stukken venkel in en laat deze 6 minuten zachtjes koken. Giet ze af. Vet een ovenschaal in met 25 gram boter. Smelt in een pan de rest van de boter, voeg de bloem toe en giet er beetje voor beetje de melk bij tot er een mooie saus is ontstaan. Roer de helft van de kaas en wat nootmuskaat door de saus. Klop in een kom de eieren los met de wijn en roer er een lepel van de saus door. Roer dit mengsel door de saus. Schep de venkelstukken door de saus en doe dit over in de ovenschaal. Strooi er de rest van de kaas over en zet de schaal ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.
mooi recept van venkel ,niet veel in kookboeken te vinden
bedankt wil