• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, februari 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

vers gebakken kabeljauwbrood

door Redactie
in Recepten, Visgerechten
0
0
Vers gebakken kabeljauwbrood

Vers gebakken kabeljauwbrood – Een woordje vooraf: Om dit verrukkelijke kabeljauwbrood van begin tot eind zelf te maken, ben je een poosje bezig. Het werk -de tijd die je erin stopt-  wordt wel dubbel en dwars beloond! Je kunt met trots twee zelfgebakken kabeljauwbroden presenteren waar de versheid vanaf spat en die zelfs restaurantwaardig te noemen zijn!

  • 500 gram tarwebloem + extra om te bestuiven
  • 300 cl water
  • 1 tl zout
  • 7 gram instant gist
  • 6 el olijfolie + extra om in te kwasten
  • 3 el gehakte verse kruiden (een combinatie van oregano, tijm, salie)
  • 14 zwarte olijven, fijngehakt
  • een stuk kabeljauwfilet van 600-700 gram,  in de lengte gehalveerd
  • rode pesto*
  • Erbij:  grof zeezout en een milde olijfolie extra vergine in aparte schaaltjes op tafel gezet.

Ik gebruik altijd de gestandaardiseerde maatlepels, die hebben een wat grotere inhoud dan gewone eet- of theelepels uit de keuken.

*Maak eerst zelf verse rode pesto.

In het recept dat je hierboven kunt aanklikken, wordt aangegeven dat je de tomaatjes circa 3 uur moet laten drogen, maak daar in dit geval maar ruim 5 uur van. De tomaten moeten echt goed droog worden voor je er pesto van maakt. Het is dus verstandig om de pesto 1 of 2 dagen eerder te maken! Als je pesto klaar is begin je aan het deeg voor het kabeljauwbrood. De totale rijstijd hiervan bedraagt circa 1, 5 uur. Je hebt twee bakblikken nodig (voor brood of cake) en een keukenkwastje.

Het brooddeeg maak je zo:

Neem de basis ingrediënten: 500 gram tarwebloem, 7 gram instant gist, water, 6 el olijfolie en 1 tl zout en maak een basisdeeg zoals onze Xandra van Lekker Tafelen dat hier beschrijft. Let er wel op dat in dit kabeljauwbrood olie aan het deeg wordt toegevoegd! Laat het deeg een uur rijzen op een warme tochtvrije plek.

Als het deeg verdubbeld is in volume, kneed je het nog een keer goed door. Werk er vervolgens met je handen de kruiden en de gehakte olijven door. Verdeel het brooddeeg nu in twee stukken, want we maken niet één kabeljauwbrood, maar twee broden. Rol een stuk uit op een met bloem bestoven werkplek tot een verticale lap die iets langer is dan het stuk kabeljauwfilet en ongeveer twee keer zo breed. Besmeer de stukken kabeljauwfilet aan alle kanten ruim in met je eigengemaakte pesto en leg een van de stukken kabeljauwfilet vervolgens in het midden van de deeglap. Klap eerst de uiteinden van het deeg aan de korte kant naar binnen over de kabeljauw. Vouw vervolgens de lange zijden naar binnen over de vis en plak de naden goed vast met een beetje water. Maak zo ook het andere vispakketje. Leg de vispakketjes met de naad naar beneden in de bakblikken. Dek de blikken lichtjes af en laat het kabeljauwbrood nu nog eens 30-35 minuten rijzen op een tochtvrije plek.

Verwarm de oven in de tussentijd voor op 225 graden C.   Bak de broden onderin de oven in circa 25-30  minuten goudbruin. Haal de broden uit de oven en kwast ze in met wat olijfolie extra vergine. Stort de broden voorzichtig uit op een broodplank, snijd er stukken van. Hap de stukken op nadat je ze in de olijfolie extra vergine hebt gedoopt en daarna lichtjes door het grove zeezout hebt gehaald.

 Lekker met vers gedopte tuinboontjes waar je eventueel nog wat van de in het recept gebruikte verse kruiden door kunt husselen.

Tags: Vis - Verse vis
DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook
Recepten

Geroosterde knoflook

Geroosterde knolgroenten
Bijgerecht

Geroosterde knolgroenten; vitamientjes in de winter

Kaassoep met geroosterde knoflook
Soep

Kaassoep met geroosterde knoflook

Gekarameliseerde ananas met ijs
Nagerecht

Gekarameliseerde ananas met ijs

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

eieren met mayonaise
Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen