Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Vers gevulde tomaatjes

0 1.965

Een snel en simpel voorgerecht maak je door zelf tomaatjes te vullen. Een heerlijke gangmaker voor je hoofdgerecht en er zijn vele combinaties mogelijk. We hopen je hiermee aan te zetten tot eigen creativiteit en zien je eigen recept hier natuurlijk graag terug.

  • 4 kleine tomaten
  • zout
  • 100 gram huzarensalade

Was de tomaten, snijd op ongeveer 2/3 van de hoogte een kapje eraf en hol de tomaten uit. Bestrooi de binnenkant met zout en vul de tomaten met huzarensalade

of met één van de hieronder aangegeven vullingen.

Blauwe kaas vulling:
Verkruimel 100 gram danish blue-kaas en roer er 1 eetlepel geknipte bieslook, zout, 1/2 theelepel paprikapoeder en 1 eetlepel zure room door.

Hamvulling:
Vermeng 1 1/2 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel slagroom, 1 eetlepel tomatenketchup, mosterd, zout en peper naar smaak. Roer er 1 eetlepel fijngehakte peterselie en 125 gram ham in blokjes door.

Maïsvulling:
Vermeng een gesnipperd uitje met 1 eetlepel kruidenazijn, 1 1/2 eetlepel olie en zout, peper en suiker naar smaak. Roer de inhoud van 1/4 literblik uitgelekte maïskorrels en een hardgekookt, in stukjes gesneden ei erdoor.

Garnalenvulling:
Maak een sausje van 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel slagroom, 1 eetlepel tomatenketchup, mosterd, zout, peper en worcestersaus. Meng hier 100 gram Hollandse garnalen door.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer