Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Verse aardbeientompouzen; zo gemaakt

1 833

Soms heb je gewoon zin in wat lekkers. Dat hoeft niet altijd een zak chips te zijn toch? Maar in iets lekkers mogen calorieën zitten, die we natuurlijk wel compenseren met wat vitamientjes. Zo klaar en buitengewoon lekker.

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 250 g aardbeien
  • 250 ml slagroom
  • 1 a 2 el suiker (voor de slagroom)
  • poedersuiker

Snijd de ontdooide plakjes bladerdeeg doormidden zodat rechthoeken ontstaan. Leg ze op een ingevette bakplaat en prik er gaatjes in met een vork. Laat ze in de voorverwarmde oven op 200°C ongeveer 10 minuten bakken tot ze bruin zijn. Laat ze afkoelen. Sla de slagroom stijf met de suiker. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Bedek een plakje bladerdeeg met slagroom. en met aardbeien leg er weer bladerdeeg op en bestrooi ze voor het opdienen met poedersuiker.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. mariska zegt

    laatst ook gemaakt alleen dan zonder slagroom en banketbakkersroompoeder die je aan moet maken met water erg lekker.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer