Verse Aziatische slavinken. Vooruit ik doe ook een duit in het zakje want het thema is Aziatisch vanwege het boek in de winactie. We gaan maar eens lekker aan de Aziatische slavinken. Deze zijn veel lekkerder dan die uit de supermarkt en snel en makkelijk te maken. Wie deze vers gemaakte slavinken ooit eens proeft wil nooit meer anders. Gelijk een goede reden om de gewone in de supermarkt lekker te laten liggen waar ze liggen. Ze zijn erg lekker bij hete boontjes met rijst of bij verse komkommersalade met koriander, als bijlage op een rijsttafel of Aziatisch buffet of om gewoon zo te eten en te proeven.
- 500 gram half-om-half gehakt
- 150 gram ontbijtspek
- 50 gram boter
- 50 ml water
- 2 teentjes knoflook, geschild en geperst
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl vijfkruidenpoeder
- 5 el paneermeel
- 1 ei
- 2 el zoete sojasaus
- 2 el sambal oelek
- 4 el fijngehakte korianderblaadjes
Meng het gehakt met het paneermeel, de knoflook, het gemberpoeder en het vijfkruidenpoeder. Voeg ook de helft van de sambal en de ketjap toe. Draai er acht gehaktballen van. Maak de gehaktballen iets langwerpig (in de vorm van een slavink) en omwikkel ze met 1 of 2 plakjes ontbijtspek. Smelt de boter in een pan en bak de slavinken rondom bruin. Voeg het water toe, roer de aanbaksels los en laat deze 10 minuten garen op laag vuur. Voeg vervolgens de rest van de ketjap en sambal toe en roer het geheel goed door tot een mooie jus. Leg de slavinken in een schaal en giet er wat jus overheen. Garneer met de fijngehakte korianderblaadjes.