Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Verse champignonsaus

0 1.513

Lekker bij Rund- of Varkensvlees

  • rundvlees of kip
  • 30 gram boter
  • 250 gram champignons
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 1,25 deciliter kippenbouillon
  • 1,25 deciliter room
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1 eetlepel fijngeknipte verse bieslook

Het rundvlees of de kip braden, uit de pan halen, met folie afdekken en warm houden. De boter smelten in een pan met braadvocht en de champignons toevoegen. Laat ze al roerend 5 minuten op een zacht vuur staan, tot de massa zacht en goudgeel is.

Voeg de wijn, de bouillon, de room en de knoflook toe en breng het geheel aan de kook. Laat het al roerend zonder deksel 2 minuten koken, tot de saus iets dikker wordt. Roer de bieslook erdoor en serveer direct.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer