Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Verse garnalen met zelfgemaakte frisse citroenboter

0 451

Garnalen cocktail? Waarom geen garnalenspiesjes voor de feestdagen. Presenteer dit voorgerechtje eens helemaal anders! Dit voortreffelijke voorgerecht staat in een handomdraai op jouw kersttafel. Je kunt naar eigen smaak en inzicht ook eindeloos combineren met andere ingrediënten. Ook op een tapa’s tafel doen deze garnalen het prima!

  • 24 middelgrote rauwe gamba’s
  • 4 teentjes knoflook
  • 125 gram boter
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1 citroen
  • zout en peper

Pel de garnalen, verwijder de koppen maar laat de staart zitten. Bestrooi ze met wat zout en peper. Verhit wat olijfolie in een koekenpan of hapjespan. Bak de garnalen echt heel kort even aan. Haal ze uit de pan en hou warm. 

Pers de knoflook uit boven de achtergebleven olijfolie. Voeg de boter toe en laat de vetstoffen opnieuw heet worden. Knip ondertussen het blad van de peterselie. Rasp de schil van de citroen en pers het sap er uit. Haal de hete pan even van het vuur, voeg de peterselie, de citroenrasp en het sap toe. Doe de garnalen terug in de pan en verwarm het geheel al roerend nogmaals helemaal door. 

Rijg de garnalen aan in water geweekte saté pennen. Leg op een bordje en garneer met citroen en verse rucola. 

 

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer