Gril in “no time” een culinaire zalmmoot klaar op je bbq!
Er gaat niks boven de pure smaak van verse kruiden in je gerecht.
Deze eenvoudig te maken kruiden-tapenade is heerlijk met zalm.
Onder een bosje kruiden versta ik ongeveer 5 takjes met blaadjes.
U kunt natuurlijk ook andere kruiden nemen al naar gelang smaak of voorkeur.
- 4 zalmmoten
- 1 bosje Basilicum
- 1 bosje tijm
- 1 bosje bieslook
- 1 bosje citroenmelisse
- 1 bosje rucola
- 10 olijven
- 1 eetlepel mosterd
- Zwarte grove peper
- Zeezout
Snipper de kruiden en de olijven heel fijn, doe ze in een kommetje met 1 eetlepel mosterd peper en zout. Meng het geheel goed en je kruidentapenade is klaar.
Neem een stuk zilverfolie, maak er een bootje van en bestrenkel deze rijkelijk met olijfolie peper en zout. Leg de zalmmoot in het midden, en bestrijk hem met de kruidentapenade. Draai de moot een keertje rond zodat alle vlakken ingestreken zijn met de olie en de tapenade. Vouw de folie nu goed dicht en leg ze 20 á 25 minuten op de grill.
Verras je smaakpupillen! Serveren met geroosterde aardappel en lauw warme tomatensalade.