Verse tomatensalade met meerdere soorten tomaten – Een tomatensalade staat zo op tafel en is heerlijk fris. Geef een draai aan je gewone tomatensalade door verschillende tomaten te gebruiken. Probeer maar eens verschillende soorten naast elkaar. Sommige bevatten meer vruchtvlees, andere zijn zoeter. Daarnaast zijn tomaten tegenwoordig ook in verschillende kleuren verkrijgbaar, met ook weer verschillende smaken. Zo wordt het nog lekkerder en ziet het er veel leuker uit.
Zo heb je in een mum van tijd een heerlijke verse salade staan. Niet alleen lekker, maar ook zéér gezond. Ook leuk als bijgerecht bij de barbecue, verse vis of bij pasta óf maak er een complete maaltijdsalade van. Doe er dan als extra ook gekookte eieren en frisse komkommer doorheen. Serveer koel.
Verse tomatensalade met meerdere soorten tomaten
- 750 gr verse tomaten (gele, tros, vlees, roma, cherry, honing)
- 1 grote ui
- 2 el verse peterselie (fijngehakt)
- 1 ½ t suiker
- 1 el vers geperst citroensap
- 4 el olijfolie
- zeezout
- zwarte peper
Was de tomaten, verwijder de kroontjes en hak ze in stukken. Snijd de ui in halve ringen en snijd die dan weer door.
Maak een marinade met olijfolie, citroensap, suiker, zout en peper. Proef en breng verder op smaak.
Tomaten mengen met de uien en meng dan marinade erdoor. Even laten intrekken en bestrooien met fijn gehakte verse peterselie.