• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, januari 19, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Verse Mexicaanse tortilla’s maken

door Samantha
in Recepten
tortilla's maken
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Verse Mexicaanse tortilla’s maken – Als we het hebben over een tortilla is er een duidelijk onderscheid in de Spaanse en Mexicaanse tortilla. De Spaanse tortilla is een soort van omelet gemaakt van onder anderen ei en aardappels. De Mexicaanse tortilla is een ongezuurd plat brood gekenmerkt door de bruine vlekjes die op de tortilla zitten. Beide tortilla’s hebben, buiten hun naam niks met elkaar gemeen.

De Mexicaanse tortilla kun je in de supermarkt terug vinden in verschillende maten en soorten en wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt tijdens een maaltijd, niet zo gek als je bedenkt wat je met tortilla’s allemaal kunt doen, denk bijvoorbeeld aan deze heerlijke enchiladas.

Zodra de tortilla gevuld gaat worden noemen we het een wrap, voor het vullen van een tortilla bestaan er eigenlijk geen regels, vul de tortilla naar eigen idee en smaak. Toch zie je in een wrap vaak een aantal basis ingrediënten terug komen zoals kip, gehakt, paprika, tomaat, rijst, bonen en kaas.

Zelf tortilla’s maken is niet moeilijk maar vereist wel even je aandacht, vooral bij het bakken, want bak je ze iets te lang dan worden ze droog en zijn ze naderhand niet meer te rollen of vouwen. Wil je het echt op z’n Mexicaans doen dan gebruik je maïsmeel in plaats van bloem.

Tortilla’s maken

  • 250 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 2 el olijfolie
  • 150 gram lauwwarm water
  • 1 tl zout

Meng de bloem en het bakpoeder, voeg hier het zout bij en roer even door elkaar. Voeg olijfolie en als laatste het water toe. Kneed dit door elkaar. Strooi bloem op je werkblad en kneed het deeg nog even lichtjes door tot je een deegbal hebt. Verdeel deze deegbal in stukjes van ongeveer 35 gram per stuk.

Laat de stukjes deeg onder een vochtige theedoek even 15 minuten rusten. Rol vervolgens, op een bebloemd werkblad en strooi ook op het bolletje nog wat bloem anders blijft je rolstok aan het deeg plakken, ieder bolletje uit tot een dunne, ronde tortilla (houd er rekening mee dat het bijna onmogelijk is om zulke perfect rond tortilla’s te krijgen als in de winkel als je ze zelf maakt) leg de uitgerolde tortilla even terug onder de theedoek. Rol de volgende uit en leg deze op de vorige uitgerolde tortilla. Bestrooi ze voor je gaat stapelen wel iedere keer lichtjes met wat bloem anders plakken ze aan elkaar. Herhaal dit tot alle bolletjes zijn uitgerold.

Neem een pan met een anti-aanbaklaag en laat deze op hoog vuur goed heet worden. Bak nu zonder boter of olie de tortilla in de pan. Per kant zal dit slechts enkele seconden (bij mij was het 20 seconden per kant) zijn, dit is echter even aanvoelen, zodra je bubbels ziet verschijnen aan de bovenkant is het tijd om hem om te draaien. Bak zo alle tortilla’s.

Tags: Mexicaanstortilla

Gerelateerde Artikelen & Recepten

spaanse tortilla
Hoofdgerecht

Spaanse Tortilla met aardappel en ui

Taco's met zalm en mangosalsa
Hoofdgerecht

Taco’s met zalm en mangosalsa

Hot smokey chicken tortilla
Ontbijt en lunch

Hot smokey chicken tortilla; Smaakvol en homemade lunchen

Mexicaans maisbrood
Brood

Mexicaans maisbrood

Fruitige guacamole
Saus

Fruitige guacamole; Maak een feest van je borreltafel

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Skrei recepten
Specials

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

Skrei is verkrijgbaar van jan. tot en met mrt. en met deze skrei recepten wordt dat een prachtig seizoen. Skrei...

Lees verder
wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Nieuwe recepten

Flammkuchen
Hoofdgerecht

Flammkuchen maken – Niks ingewikkelds aan!

Dit recept voor flammkuchen is er zo één die je je gewoon eigen moet maken. Deze "pizza uit de Elzas"...

Lees verder
Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Handige kooktips

Botercrème
Kookschool

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Er zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis.

Lees verder
hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Factcheckers op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • sam op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen