Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Verse Mexicaanse tortilla’s maken

Zelf tortilla’s maken is niet moeilijk maar vereist wel even je aandacht. Voorkom dat ze droog worden tijdens het bakken en maak ze het liefst met maismeel.

0 9.719

Verse Mexicaanse tortilla’s maken – Als we het hebben over een tortilla is er een duidelijk onderscheid in de Spaanse en Mexicaanse tortilla. De Spaanse tortilla is een soort van omelet gemaakt van onder anderen ei en aardappels. De Mexicaanse tortilla is een ongezuurd plat brood gekenmerkt door de bruine vlekjes die op de tortilla zitten. Beide tortilla’s hebben, buiten hun naam niks met elkaar gemeen.

De Mexicaanse tortilla kun je in de supermarkt terug vinden in verschillende maten en soorten en wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt tijdens een maaltijd, niet zo gek als je bedenkt wat je met tortilla’s allemaal kunt doen, denk bijvoorbeeld aan deze heerlijke enchiladas.

Zodra de tortilla gevuld gaat worden noemen we het een wrap, voor het vullen van een tortilla bestaan er eigenlijk geen regels, vul de tortilla naar eigen idee en smaak. Toch zie je in een wrap vaak een aantal basis ingrediënten terug komen zoals kip, gehakt, paprika, tomaat, rijst, bonen en kaas.

Zelf tortilla’s maken is niet moeilijk maar vereist wel even je aandacht, vooral bij het bakken, want bak je ze iets te lang dan worden ze droog en zijn ze naderhand niet meer te rollen of vouwen. Wil je het echt op z’n Mexicaans doen dan gebruik je maïsmeel in plaats van bloem.


Tortilla’s maken

  • 250 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 2 el olijfolie
  • 150 gram lauwwarm water
  • 1 tl zout

Meng de bloem en het bakpoeder, voeg hier het zout bij en roer even door elkaar. Voeg olijfolie en als laatste het water toe. Kneed dit door elkaar. Strooi bloem op je werkblad en kneed het deeg nog even lichtjes door tot je een deegbal hebt. Verdeel deze deegbal in stukjes van ongeveer 35 gram per stuk.

Laat de stukjes deeg onder een vochtige theedoek even 15 minuten rusten. Rol vervolgens, op een bebloemd werkblad en strooi ook op het bolletje nog wat bloem anders blijft je rolstok aan het deeg plakken, ieder bolletje uit tot een dunne, ronde tortilla (houd er rekening mee dat het bijna onmogelijk is om zulke perfect rond tortilla’s te krijgen als in de winkel als je ze zelf maakt) leg de uitgerolde tortilla even terug onder de theedoek. Rol de volgende uit en leg deze op de vorige uitgerolde tortilla. Bestrooi ze voor je gaat stapelen wel iedere keer lichtjes met wat bloem anders plakken ze aan elkaar. Herhaal dit tot alle bolletjes zijn uitgerold.

Neem een pan met een anti-aanbaklaag en laat deze op hoog vuur goed heet worden. Bak nu zonder boter of olie de tortilla in de pan. Per kant zal dit slechts enkele seconden (bij mij was het 20 seconden per kant) zijn, dit is echter even aanvoelen, zodra je bubbels ziet verschijnen aan de bovenkant is het tijd om hem om te draaien. Bak zo alle tortilla’s.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer