• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, mei 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Verse Mexicaanse tortilla’s maken

door Samantha
in Recepten
1
0
tortilla's maken

Verse Mexicaanse tortilla’s maken – Als we het hebben over een tortilla is er een duidelijk onderscheid in de Spaanse en Mexicaanse tortilla. De Spaanse tortilla is een soort van omelet gemaakt van onder anderen ei en aardappels. De Mexicaanse tortilla is een ongezuurd plat brood gekenmerkt door de bruine vlekjes die op de tortilla zitten. Beide tortilla’s hebben, buiten hun naam niks met elkaar gemeen.

De Mexicaanse tortilla kun je in de supermarkt terug vinden in verschillende maten en soorten en wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt tijdens een maaltijd, niet zo gek als je bedenkt wat je met tortilla’s allemaal kunt doen, denk bijvoorbeeld aan deze heerlijke enchiladas.

Zodra de tortilla gevuld gaat worden noemen we het een wrap, voor het vullen van een tortilla bestaan er eigenlijk geen regels, vul de tortilla naar eigen idee en smaak. Toch zie je in een wrap vaak een aantal basis ingrediënten terug komen zoals kip, gehakt, paprika, tomaat, rijst, bonen en kaas.

Zelf tortilla’s maken is niet moeilijk maar vereist wel even je aandacht, vooral bij het bakken, want bak je ze iets te lang dan worden ze droog en zijn ze naderhand niet meer te rollen of vouwen. Wil je het echt op z’n Mexicaans doen dan gebruik je maïsmeel in plaats van bloem.

Tortilla’s maken

  • 250 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 2 el olijfolie
  • 150 gram lauwwarm water
  • 1 tl zout

Meng de bloem en het bakpoeder, voeg hier het zout bij en roer even door elkaar. Voeg olijfolie en als laatste het water toe. Kneed dit door elkaar. Strooi bloem op je werkblad en kneed het deeg nog even lichtjes door tot je een deegbal hebt. Verdeel deze deegbal in stukjes van ongeveer 35 gram per stuk.

Laat de stukjes deeg onder een vochtige theedoek even 15 minuten rusten. Rol vervolgens, op een bebloemd werkblad en strooi ook op het bolletje nog wat bloem anders blijft je rolstok aan het deeg plakken, ieder bolletje uit tot een dunne, ronde tortilla (houd er rekening mee dat het bijna onmogelijk is om zulke perfect rond tortilla’s te krijgen als in de winkel als je ze zelf maakt) leg de uitgerolde tortilla even terug onder de theedoek. Rol de volgende uit en leg deze op de vorige uitgerolde tortilla. Bestrooi ze voor je gaat stapelen wel iedere keer lichtjes met wat bloem anders plakken ze aan elkaar. Herhaal dit tot alle bolletjes zijn uitgerold.

Neem een pan met een anti-aanbaklaag en laat deze op hoog vuur goed heet worden. Bak nu zonder boter of olie de tortilla in de pan. Per kant zal dit slechts enkele seconden (bij mij was het 20 seconden per kant) zijn, dit is echter even aanvoelen, zodra je bubbels ziet verschijnen aan de bovenkant is het tijd om hem om te draaien. Bak zo alle tortilla’s.

Tags: Mexicaanstortilla
DeelPin26Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

Gebakken langoustines
Voorgerecht

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Aardappelen met rozemarijn en knoflook
Bijgerecht

Aardappelen met knoflook en rozemarijn

Ovenschotel met heek en zalm
Ovenschotel

Ovenschotel met heek en zalm; serveer verse vis op z’n best

Lamsbiefstuk met uiencompote
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met uiencompote

Salade van botersla
Salade

Salade van botersla; met aardbeien, mozzarella en avocado

Avocadosalade met zalm
Hapjes

Avocadosalade met zalm; lekker op de borrelplank

Rucola salade met oude kaas
Salade

Rucola salade met oude kaas en amandelen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

twintig − 15 =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Pasta met zalm saffraan en spinazie
  • De perfecte gehaktbal
  • Lavas
  • Hoe vaak eet jij thuis vis? En dan bedoelen we niet de afgehaalde kibbeling.
  • Geschilde asperges of ongeschilde asperges

Uitgelicht

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.

Check het recept of lees de info
courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

asperges met vis

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met gerookte zalm

Recept in de picture

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

De lekkerste snack? Dat zijn beslist deze nacho's uit de oven. Je maakt ze met verse ingrediënten en een heerlijke zelfgemaakte kaassaus!

Check het recept of lees de info
Gebakken langoustines

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Aardappelen met rozemarijn en knoflook

Aardappelen met knoflook en rozemarijn

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep
  • Guido op Verse aspergesoep
  • Connie Derks op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Susanne Hermsen op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Elise de Haan op Stamppot met spinazie en bospeen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen