Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Verse vis, homemade tapenade, prei in roomsaus

0 809

Verse en goede ingrediënten, de basis voor dit gerechtje. Naar de groentespecialist, de visspecialist, de kaasspecialist en met al dat moois maak je iets nog mooiers. Leuk om te maken, een gerechtje om met trots te presenteren en met smaak te eten.

Viscuisine zoals het echt hoort.

  • 800 gram kabeljauwfilet (zonder vel)
  • 200 gram gedroogde tomaten in olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 1 vleestomaat
  • 4 stuks prei
  • 200 ml. room
  • 200 ml. kippenbouillon
  • half bosje bieslook, fijngeknipt
  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie
  • peper en zout

Tapenande: Vul je blender met de gedroogde tomaatjes, twee van de knoflookteentjes en de geraspte kaas. Pureer grof en speel met de olie (van de tomaatjes) om de juiste structuur te krijgen.

Vis: Oven voorverwarmen op 200 graden. Snijd de verse kabeljauw in 10 gelijke moten. Beetje peper en zout en klaar. Bakplaat of braadslede bestrijken met olijfolie, kabeljauwfilet op de bakplaat leggen en over elke moot een lepel van jouw eigen tapenade verdelen. Kabeljauwmoten ca. 6 minuten garen in de voorverwarmde oven.

Vleestomaat ontvellen en in blokjes snijden. Prei over de lengte halveren, de helften in grote stukken snijden en over de lengte in lange repen snijden. Preirepen kort blancheren in kokend water, en dan snel af laten koelen in ijswater.
Boter verhitten, overige twee knoflookteentjes erboven uitpersen. Slagroom en de bouillon toevoegen en even in laten koken. peterselie en bieslook toevoegen. Als laatste de prei linten erbij en op smaak brengen met wat zout en peper.

Groenten over borden verdelen, kabeljauwmootje er op leggen en garneren met de tomatenblokjes.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer