- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Verse vis, homemade tapenade, prei in roomsaus

Verse en goede ingrediƫnten, de basis voor dit gerechtje. Naar de groentespecialist, de visspecialist, de kaasspecialist en met al dat moois maak je iets nog mooiers. Leuk om te maken, een gerechtje om met trots te presenteren en met smaak te eten.

Viscuisine zoals het echt hoort.

Tapenande: Vul je blender met de gedroogde tomaatjes, twee van de knoflookteentjes en de geraspte kaas. Pureer grof en speel met de olie (van de tomaatjes) om de juiste structuur te krijgen.

Vis: Oven voorverwarmen op 200 graden. Snijd de verse kabeljauw in 10 gelijke moten. Beetje peper en zout en klaar. Bakplaat of braadslede bestrijken met olijfolie, kabeljauwfilet op de bakplaat leggen en over elke moot een lepel van jouw eigen tapenade verdelen. Kabeljauwmoten ca. 6 minuten garen in de voorverwarmde oven.

Vleestomaat ontvellen[1] en in blokjes snijden. Prei over de lengte halveren, de helften in grote stukken snijden en over de lengte in lange repen snijden. Preirepen kort blancheren in kokend water, en dan snel af laten koelen in ijswater.
Boter verhitten, overige twee knoflookteentjes erboven uitpersen. Slagroom en de bouillon toevoegen en even in laten koken. peterselie en bieslook toevoegen. Als laatste de prei linten erbij en op smaak brengen met wat zout en peper.

Groenten over borden verdelen, kabeljauwmootje er op leggen en garneren met de tomatenblokjes.

Links in dit artikel:
  1. ontvellen: http://lekkertafelen.nl/kookschool/zo-ontvel-je-tomaten/