Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Vier warme sauzen voor zeeverse vis

0

Vier eenvoudige warme sauzen om bij jou visgerechten te presenteren. Ideaal als je wilt gourmetten of barbecueën met vis.

Citroensaus
1/8 l melk – 1/8 l slagroom – 1/8 l water – 1/2 dl citroensap – 1 theelepel suiker – 1 visbouillontablet – ca. 5 eetlepels Allesbinder – mespunt mosterd – zout, peper.
Breng de melk met de room, het water, het citroensap en 1 vis¬bouillon¬tablet al roe¬rend aan de kook. Voeg zoveel Allesbinder toe dat de saus mooi dik wordt. Voeg de mosterd, een snufje zout en een snufje peper toe. Variatie: vervang het citroensap door grapefruit- of sinaasappelsap.

Peterselie-roomsaus
1 ½ dl melk – ½ dl slagroom – Allesbinder – ½ theelepel mosterd – zout, peper – 3 eetlepels fijngehakte peterselie.
Breng de melk met de slagroom aan de kook. Voeg al roerend zoveel Allesbinder toe dat de saus een beetje dik wordt (ca. 3 eetlepels). Voeg de mosterd, een snufje zout, een snufje peper en de peterselie toe. Variaties: Voeg een eetlepel mierikswortelpasta toe, dan krijgt u een mierikswortelsaus. Of 4 eetlepels kappertjes voor een kappertjessaus.

Mediterrane tomatenjus
6 gedroogde tomaten op olie + 4 eetlepels van die olie – 50 g boter – 1 dl witte wijn – 1 dl koud water – 2 theelepels mosterd – 2 eetlepels fijngehakte peterselie, bieslook of basilicum.
Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. Smelt de boter met de olie en voeg als het bruin begint te worden de wijn en het water toe. Laat de jus 2 minuten flink koken en roer dan de mosterd, de reepjes gedroogde tomaat en de kruiden erdoor. Lekker bij gebakken vis.

Witte wijnsaus
15 g boter – 1 sjalot – 2 dl witte wijn – 1/8 l crème fraîche – mosterd, zout en peper.
Smelt 15 gram boter in een sauspan en bak hierin al omscheppend een gesnipperd sjalotje zachtjes glazig (ca. 3 minuten). Voeg 2 dl witte wijn aan het sjalotje toe.
Breng het vocht aan de kook en laat de wijn tot de helft inkoken. Voeg 1/8 l crème fraîche toe en laat de saus op een hoog vuur inkoken tot de gewenste dikte (ca. 5 minuten). Breng de saus op smaak met een beetje mosterd, zout en peper.

Printen

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.