- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Vietnamese koolsalade

Vietnamese koolsalade

Ik geef toe, de salade ziet er misschien een beetje ‘saai ‘ uit. Maar laat je door het uiterlijk niet misleiden! De salade is bijzonder smakelijk door de Vietnamese dressing die er over heen gaat: een royaal mengsel van vissaus, rijstazijn, limoensap, sesamolie, knoflook, ui, verse kruiden en een beetje suiker. Ik maak hem zelf best vaak. Ook manlief kan er rustig een flink bord van weg kauwen. Als je wilt, kun je er ook nog een pepertje aan toevoegen voor extra pit. Ik liet dit deze keer achterwege, omdat ik ook nog vier kindertjes moest voeden… Voor nog extra ‘body’ voeg ik soms nog wat warme gebraden stukjes kip toe, bijvoorbeeld als ik nog kip over heb of ik koop een paar mooie gegrilde kippenbouten bij de poelier die ik opwarm en dan uit elkaar in stukjes trek.

Nodig voor een Vietnamese koolsalade voor 4 personen:

voor de dressing:

Eerst maak je de dressing: snijdt de ui door midden en dan in hele dunne reepjes. Doe de ui in de slabak. Knijp het teentje knoflook fijn. Voeg de oliën, rijstazijn, vissaus, het sap van de limoen, de suiker en wat peper toe en hussel door elkaar. Laat de dressing even intrekken.

Ondertussen rasp je zo nodig de wortel en snijd je de kool in hele dunne reepjes. Hak ook de kruiden fijn.

Voeg nu alles toe en meng door elkaar.

Lekker dus om zo te eten. Maar voeg gerust eventueel nog een pepertje toe, en/of wat stukjes (warme) kip. Gerookte kip smaakt er overigens ook nog lekker bij. Wil je toch nog nét iets meer eten: serveer er dan bijvoorbeeld nog een satéetje bij. Yummie!