Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Vijf eenvoudige voorafjes met Hollandse asperges

0 4.301

De Hollandse asperge is razend populair. Toch wordt er meer over gesproken en geschreven als dat ze gegeten worden. Zet de asperge eens vaker op tafel. Ook als voorafje kun je de asperge serveren. Met deze smakelijke tips heb je weer voldoende inspiratie om er in het korte seizoen langer van te genieten.

Gebonden aspergesoep
Groene- of witte asperges, in deze eenvoudige soep gebruiken we ze beide. Leer koken met twee soorten asperges.

Glas vol asperges met peer en yorkham
Asperges vooraf in een glas geserveerd met een rijke combinatie aan verse smaken. Dat is verwennen of genieten!

Mini pannetje met asperges en geitenkaas
Veelal worden asperges als hoofdgerecht op tafel gezet. Als voorgerechtje kun je echter ook prima asperges serveren. Serveer ze eens in mini braadpannetjes in combinatie met geitenkaas. Met geroosterd brood erbij verwen je je gasten echt.

Asperges met zalm
Een veel gebruikte en alom gewaardeerde combinatie is asperges met zalm. Je proeft de zachte smaken van het voorjaar in dit voorgerechtje, dat uiteraard uitnodigt voor een hoofdgerecht met vis, kip of lamsvlees.

Schwarzwalder asperges
Hoe eenvoudig zet je asperges op tafel? We doen het veel te weinig. Dat is niet onbemind, maar onbekend. Teveel werk? Welnee, kijk hoe simpel je er iets lekkers van maakt!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer