Vijfkazentaartjes uit de oven. Het is er echt weer voor. Lekkere hartverwarmende kaastaartjes uit de oven. Je maakt ze met vijf soorten kaas. Die kun je naar smaak aanpassen. Houd je niet van blauwschimmel, dan neem je gewoon een andere kaas. Je kunt de taartjes serveren op een verjaardag, maar ze zijn ook heerlijk om koud te eten met een salade. De herfst is begonnen dus ik eet ze lekker warm als maaltijd met een lauwwarme groentesalade. Lekker voor een dagje zonder vlees. Je maakt ze heel gemakkelijk.
Vijfkazentaartjes uit de oven
- 1 rode ui in snippers
- 1 teentje knoflook geperst
- 3 eieren
- 125 ml crème fraîche
- 100 gram gruyère geraspt
- 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 75 gram gorgonzola in kleine brokjes
- 75 gram brie in kleine stukjes
- 100 gram belegen kaas geraspt
- 4 plakjes bladerdeeg ontdooit
- olijfolie
- 4 minipannetjes of quichevormpjes
Fruit de ui en de knoflook in een beetje olijfolie. Laat wat afkoelen en schep wat snippertjes op een schoteltje als garnering. Verwarm de oven voor op 180 graden. Roer de eieren met de crème fraîche en alle soorten kaas door elkaar. Voeg ook de ui en de knoflook toe.Vet de minipannetjes of quichevormpjes in met olijfolie en bekleed ze met een plakje bladerdeeg. Giet het kaas-eimengsel in de vormpjes. Leg er wat uisnippertjes bovenop. Bak de taartjes in 30 minuten goudbruin.
Inderdaad, heerlijk 🙂
Heerlijk lijkt me, ben dol op kaas!! Dit recept ga ik snel eens uitproberen.