Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Vis-kokos curry van kabeljauwfilet

2 7.418

Vis-kokos curry van kabeljauwfilet – Haal je specerijenkastje maar even leeg. Met deze vis-kokos curry ga je zeker punten scoren. Moeilijk is het niet, maar je hebt wel wat specerijen nodig om dit gerecht te serveren.


Curry zelf maken: makkelijker dan je denkt!

Bij een curry hoort een specerijen melange. Je kunt een potje kant-en-klare currypasta uit de supermarkt halen, maar een écht lekkere curry maak je zelf. Het is niet moeilijk, en we loodsen je er zó door heen!

Met mihoen of rijst is je maaltijd compleet.

Vis-kokos curry van kabeljauw

  • 800 gram kabeljauwfilet
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 2 cm gemberwortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gemalen piment
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 3 dl kokosmelk
  • zout en peper
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels geraspte limoenschil
  • bosje verse koriander
  • 2 lente-uitjes

Doe de geraspte kokos in een droge koekenpan en rooster hem lichtbruin. Vergeet niet af en toe even met een houten pollepel te roeren! Zet de geroosterde kokos apart in schaaltje.

Snijd de ui en de Spaanse peper in ringetjes. Als je niet van heel pittig houdt, snijd je de peper door de lengte in tweeën en verwijder je de (pittige) zaadjes. Rasp de gember en hak de knoflook fijn.

Verhit dan de olie in de koekenpan en bak daarin zachtjes de ui, rode peper en gember.Voeg vervolgens de knoflook, kerrie, piment, paprikapoeder en ketoembar toe en bak dat nog 2 minuten mee. Roer er vervolgens de kokosmelk doorheen en laat het mengsel 10 minuten zachtjes koken. Snijd de kabeljauwfilet desgewenst in stukken en schep de vis door de curry en laat ze ca. 8 minuten meekoken tot de vis gaar is.

Snijd ondertussen de lente-uitjes in ringetjes en hak de koriander grof.

Breng de curry op smaak met limoensap en – rasp, zout en peper.

Garneer de viscurry met de geroosterde kokos, de in ringetjes gesneden lente-uitjes en verse koriander. Dien vervolgens meteen op met mihoen of rijst.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Lauren zegt

    Heel lekker! Heb er een berg sperziebonen doorheen gegooid, groot succes.

    1. Redactie zegt

      Fijn om te horen Lauren!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer