- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Vis-kokos curry van kabeljauwfilet

Vis-kokos curry van kabeljauwfilet – Haal je specerijenkastje maar even leeg. Met deze vis-kokos curry ga je zeker punten scoren. Moeilijk is het niet, maar je hebt wel wat specerijen nodig om dit gerecht te serveren.

Curry zelf maken: makkelijker dan je denkt!

Bij een curry hoort een specerijen melange. Je kunt een potje kant-en-klare currypasta uit de supermarkt halen, maar een écht lekkere curry maak je zelf. Het is niet moeilijk, en we loodsen je er zó door heen!

Met mihoen of rijst is je maaltijd compleet.

Vis-kokos curry van kabeljauw

Doe de geraspte kokos in een droge koekenpan en rooster hem lichtbruin. Vergeet niet af en toe even met een houten pollepel te roeren! Zet de geroosterde kokos apart in schaaltje.

Snijd de ui en de Spaanse peper in ringetjes. Als je niet van heel pittig houdt, snijd je de peper door de lengte in tweeën en verwijder je de (pittige) zaadjes. Rasp de gember en hak de knoflook fijn.

Verhit dan de olie in de koekenpan en bak daarin zachtjes de ui, rode peper en gember.Voeg vervolgens de knoflook, kerrie, piment, paprikapoeder en ketoembar toe en bak dat nog 2 minuten mee. Roer er vervolgens de kokosmelk doorheen en laat het mengsel 10 minuten zachtjes koken. Snijd de kabeljauwfilet desgewenst in stukken en schep de vis door de curry en laat ze ca. 8 minuten meekoken tot de vis gaar is.

Snijd ondertussen de lente-uitjes in ringetjes en hak de koriander grof.

Breng de curry op smaak met limoensap en – rasp, zout en peper.

Garneer de viscurry met de geroosterde kokos, de in ringetjes gesneden lente-uitjes en verse koriander. Dien vervolgens meteen op met mihoen of rijst.