Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Visballetjes

0 644

Bitterballen zijn natuurlijk een verrukkelijk en enorm bekend borrelhapje. Je kunt ze zelf maken met het recept van rundvleeskroketten, maar overweeg ook eens deze smakelijke visballetjes met een salsa van ananas.

  • 400 gram kabeljauwfilet
  • 1 theelepel zout
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 sjalotjes, gesnipperd,
  • 1 rode peper, in fijne reepjes
  • geraspte schil van 1 limoen
  • 1 ei
  • 100 gram bloem
  • 100 ml. zonnebloemolie

Doe kabeljauw, zout, knoflook, sjalotjes, pepertjes en limoenschil in een blender en pureer goed. roer er dan ei en bloem door. Draai er met vochtige handen 12 tot 16 ballejtes van. Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 4 minuten rondom bruin. Laat uitlekken op keukenpapier dat je in een vergiet legt.

Serveer met een ananassalsa

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer