Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Vispannetje met paddenstoelen

0 883

Lekker Tafelen wordt het zeker met dit mooie herfstgerecht. Prachtige smaken gecombineerd in een pannetje met een groots resultaat op je bord. Wij Nederlanders eten te weinig vis. En hier gaan we van start. Verse zeewolf, zachte smaak, mooie bite, aangevuld met de peperige smaak van cantharellen. Wie maakt me gek?

vispSmaken uit de zee en uit het bos in een prachtige combi in je pannetje!

  • 400 gram kersverse cantharellen
  • 150 gram hoorn des overvloeds
  • 4 mooie moten zeeduivel
  • 20 cl groente- of kruidenbouillon
  • olijfolie
  • 15 gram boter
  • 1 ui of sjalot, fijn gehakt
  • 20 gram room
  • zout en peper van de molen

Maak de paddenstoelen schoon. Snij de grootste cantharellen in twee. Doe de moten vis in een pan, voeg een beetje bouillon toe en laat 10 min. op zacht vuur koken. Bak de paddenstoelen afzonderlijk twee minuten (heel kort) in een weinig olijfolie. Klein beetje zout erover en uit laten lekken in een vergiet. Vang het vocht op.

Smelt wat boter in dezelfde braadpan, doe alle paddenstoelen erin en bak ze 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met wat peper, voeg de versnipperde ui toe en bak een minuut mee. Doe alles over in een kom en dek af. Kook de sappen uit de braadpan los met het sap van de paddenstoelen, het kookvocht van de zeeduivel, de rest van de bouillon en de room.

Klop de saus schuimig met de mixer. Presenteer de gare vis op warme borden, voeg de gebakken paddenstoelen toe en lepel de saus erover.

Tip: Uiteraard kun je ook andere paddenstoelen combinaties bedenken. Dit gerecht is een mooie basis, maar probeer zeker eens een andere paddenstoelen combinatie.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer