Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Vissoep met grote garnalen, inktvis en witvis

0 1.371

Vissoep met grote garnalen, inktvis en witvis. – Op de een of andere manier schrikt het maken van vissoep vele mensen af. Toch is het maken van deze heerlijke verse vissoep helemaal niet moeilijker dan het maken van een andere soep. Je kunt zelf naar eigen inzicht en smaak variëren met de te gebruiken vissoorten. De grote garnalen en de inktvis geven de soep iets extra’s qua smaak, maar ook voor wat betreft het uiterlijk.

TIP: Vraag bij de visboer of je de koppen en graten mee mag nemen; soms zul je er iets extra’s voor moeten betalen. Door de visresten te koken en te zeven krijg je een uitstekende basis voor een heerlijke soep.

  • Vissoep met grote garnalen, inktvis en witvis1 kg  vis resten (voor het maken van de basisbouillon)
  • 2 liter water
  • 1 kg vis (kabeljauw, zeeduivel, roodbaars, grote garnalen, en inktvis)
  • 0.5 liter droge witte wijn
  • 1 bouquet garni (3 takjes peterselie, 3 takjes selderij, 3 blaadjes laurier)
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  •  2 grote tomaten
  • 150 gram tomatenpuree
  • 1 bolletje knoflook (of 4 tenen)
  •  2 el. olijfolie
  •  zeezout en zwarte peper

Voorbereiding:

Maak een basisbouillon van de visresten door ze 20/30 minuten tegen de kook aan te houden in 2 liter water. Zeef de bouillon door een natte passeerdoek/kaasdoek  (of schone natte theedoek).
Snijd de vis in blokjes en de inktvis in ringen. Snijd alle groenten fijn.

Bereiding van de vissoep:

Verhit de olie en bak hierin alle groenten. Voeg het bouquet garni, de tomatenpuree, de wijn en de helft van de basisbouillon toe. Laat het geheel een half uurtje op een klein pitje sudderen en voeg peper en zout toe.
Verwijder het bouquet garni en pureer het geheel in een blender of met een staafmixer. Doe de gepureerde massa terug in de pan, voeg de rest van de basisbouillon toe en laat het geheel opnieuw aan de kook komen. Voeg de stukjes vis toe en laat het geheel op een klein pitje staan tot de vis gaar is. Voeg als laatste de grote garnalen erbij want die hebben een kortere garingstijd. nodig. Maak de soep tot slot op smaak met peper en zout.

TIP:

Serveer met lenteui.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer