Vlierbessen Bramen ijs van Griekse yoghurt – Bramen en vlierbessen zijn er vooral aan het einde van de zomer. Als je de smaak van het zelf ijs maken dan al een beetje te pakken hebt kun je ook met dit nazomerfruit een geweldig nagerecht serveren. Het vlierbessen bramen ijs is absoluut niet zoet. De zoetzure smaken van zowel bramen als vlierbessen maken het een ideaal ijsje voor een echt warme nazomerdag.
Vlierbessen Bramen ijs van Griekse yoghurt
- 250 gr vlierbessen
- 250 gr bramen
- 1 liter griekse yoghurt 0/0 procent vet
- 300 ml gecondenseerde melk met suiker
- Sap van 2 sinaasappels
- Sap van 1 citroen
Ook nodig:
- Blender
- IJsmachine
Doe de vlierbessen de bramen met de gecondenseerde melk en het sap van de sinaasappels en de citroen in de blender en meng tot een fijne mousse ontstaat.
Giet het mengsel in een schaal en voeg de Griekse yoghurt toe. Schep het geheel goed om en doe dit mengsel in de ijsmachine. Draai er ijs van.
Als je geen ijsmachine hebt, vries het ijs dan in een goeie diepvriesdoos en roer het ijs regelmatig door elkaar. Zo voorkom je ijskristallen die het ijs hard en minder lekker maken.