Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Vlierbloemenlimonade

2 695

De bloemen aan de vlierbessenstruiken beginnen nu te bloeien, dus ik ben net op tijd met dit recept voor vlierbloemenlimonade.   Als je zelf geen vlierbessenstruik in je tuin hebt, kun je ook van een vlierbessenstruik in het wild plukken.  Pluk alleen de rijpe en mooi geopende bloemen.  Hoe meer bloemen je gebruikt, hoe meer smaak de limonade zal krijgen. Kijk de bloemen na op insecten en haal die er met de hand af.  Was ze liever niet af in het water, want dan spoel je de smaak er af. Denk er ook aan niet te laag te plukken als er veel  honden worden uitgelaten.

Ingrediënten:

 • 2 citroenen in schijven
 • Stuk of 12 vlierschermen (de bloemen)
 • 2,5 liter water
 • 5 of 6 eetlepels suiker

Je hebt ook een diepe kom nodig.

De werkwijze is zo simpel, het mag eigenlijk geen recept heten. Neem een diepe  kom  en schenk daarin het water. Schep de suiker erin en roer het door tot de suiker is opgelost. Laat de bloemenschermen erin zakken en  stop de schijven citroen erbij. Laat dit ongeveer  12 uur staan in de koelkast.

 Schep het water – dat nu limonade is – er met een soeplepel uit. Het laatste beetje limonade gaat door een zeef. Het resultaat is een limonade met een frisse, licht bloemige smaak.  Voeg zo nodig nog wat extra suiker er door als het nog niet zoet genoeg is. Drink het lekker koud.  Je kunt kleine stukjes citroen in de ijsblokjes doen ,  om de smaak van citroen meer naar boven te halen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. Gerrit van der grift, boer-gondiër. zegt

  In plaats van water, gebruik ik witte wijn. De citroen laat ik weg en voeg, om het drankje iets steviger te maken, nog fruitalkohol bij.

 2. Lekker Tafelen (Joke) zegt

  Vlierbloesemlimonade maken is leuk! Ik maak er (zelf) een siroop van, want die kan je lekker lang bewaren. Heerlijk in een glas prosecco of tot sorberijs gedraaid.
  Zie mijn filmpje :

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer